banner78
banner25

İba "siz hangi parayla alt yapıyı yapamıyorsunuz?"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği günden bu yana geçen 2 seneyi değerlendirdi.

Edirne-Ankara arasında bir köprü kurduklarını ve her türlü sorunun çözümü konusunda büyük çaba sarf ettiklerini belirten İba; 2 yıl içerisinde AK Parti iktidarının Edirne’ye yaptığı yatırımları sıraladı. Toplantını büyük bir bölümündeki konuşmasını yatırımlara ayıran İba; CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın açıklamalarına ve Milletvekili Fatma Aksal ile ilgi sözlerine de eleştirdi.

2 yılı doldurdukları görev süresinde Hıdırlık Tabyalarının açılışını planladıklarını,Makedonya Kulesi’nin ihale hazırlıklarının yapıldığını,belirterek “Edirne’de Son 2 yılda saymakla bitiremeyeceğimiz yatırım yaptık yapmayı da sürdürüyoruz.Uzunköprü belki son yılların en çok yatırımını yaptığımız ilçelerden birisi olduğunu görüyoruz. En son 200 yataklı devlet hastanemiz başladı hızla ilerliyor. Geçtiğimiz ay Uzunköprü’yü trafiğe kapatıp tadilatına başladık. Meriç ve Uzunköprü arasındaki ticaretin akışının değişmemesi için hemen yanında da bir yol yaptık. Uzunköprü’de huzurevi, halı saha, yüzme havuzu, stadyumun yenilenmesi, kapalı spor salonu, iletim kanalı. Onlarca projemiz sürüyor. Keşan’da Trakya’nın en büyük hayvan barınağını yaptık. Yaklaşık 2 yılda 30 km yol, 30 km kaldırım yaptık. Kent müzesi, kültür sanat merkezi, Keşan OSB’nin tüzel kişilik kazanması gibi birçok projeyi hayata geçirdik. Lalapaşa’da TOKİ konutlarına başladık. Yine doğalgaz çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Enez’de deniz gümrük kapısı, Fatih Camii restorasyonu gibi birçok çalışmamız var”diyerek can siper hane bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Milletvekili Fatma Aksal'a yönelik sözlerini de gündemine alan İba “Cebimizden harcamıyoruz. Siz hangi parayla alt yapıyı yapamıyorsunuz? Bu konuyla ilgili bir sürü iddialar ortaya attılar. Alt yapı çalışmalarını durdurduğumuzu söylediler. Bu projeye destek veren biziz. Neden alt yapı çalışmalarını durduralım? Böyle bir şey asla yok. Onların açıklamalarından sonra genel müdürümüz ile görüştüğümüzde biz alt yapı için 170 milyon lira destek sözü verdik. Bunun 157 milyon lirasını kullandırdık. 13 milyon liraları da içeride kullanma hakları saklıdır diye bir cevap aldık”diyerek iddia edildiği gibi projeyi durdurmak için baskı yapmadıkların aksine; destek oldukları kaydetti ve “Bir durdurma ya da engelleme asla yok. Biz de onlara diyoruz ki gerekli desteği verdik. Ama Edirne’nin hali ortada. Biz de onlara bunu soruyoruz. Cebinizden mi harcıyorsunuz dedi. Hayır, asla cebimizden harcamıyoruz hizmetler halkın parası ile yapılıyor”ifadelerini kullandı.

Pekcanlı’nın köylere gidip gitmedikleri yönündeki iddialarına ise “onların 2 yılda köylere gittiği kadar biz 1 günde o kadar köy ziyaretine gitmişizdir. Saysak, 10-15 köye gitmemişlerdir. Sürekli vatandaşla iç içeyiz”dedi.

Edirne’de devam eden alt yapı çalışmalarına da değinen ve çok sayıda şikayet aldıklarını belirten il başkanı İba; “Altyapının doğru yapılmadığı ile ilgili halktan onlarca şikayet aldık. Sosyal medyada yazılar yazıldı. Bu teknik bir sorumluluktur. Çok şikayet var. Bizler de bu şehirde yaşıyoruz. Sokakların hali ortada. Sayın Pekcanlı köy yollarından bahsetmiş. Köy yolları Edirne’nin yollarından çok daha iyi durumda. Kendileri köylere gitmediği için bilmiyorlar herhalde. Altyapının uzaması, yapılan yerlerin tekrar çökmesi teknik konular ama tüm Edirnelileri rahatsız ettiği gibi bizi de rahatsız ediyor.”dedi.

Önceki gün İpsala ilçesinde yaşanan ve 15 bib dekara yakın bir alanı tahrip eden dolu felaketine ilişkin de sorulan sorular üzerine açıklama yapan İba “Bölgede hasar tespitleri yapılıyor. Dün akşam Bakanımızla görüştüm; konuyu kendisine ilettim. Hatta bugün de oraya gideceğiz ve Bakanımızı arayacağız. İlgili bütün kurumlarımız, müdürlüklerimiz orada. O bölgedeki tespitler tam anlamıyla bitsin, Bakanımız da bunu bekliyor. Acil Afet Fonundan konuyla ilgili destek isteyeceğiz. Valiliğimiz de konuyla ilgili hazırlıklarını yapıyor. O bölge için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Üreticilerimiz her zaman yanında olduk. Her dönem üreticilerimizden gelen talepleri birebir Cumhurbaşkanımıza ilettik. Gerçekten de orada şu anda ciddi bir hasar var, farkındayız. İnşallah oradaki üreticilerimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunu canı gönülden söylüyorum. Gücümüzün yettiği yere kadar oradaki üreticilerimizin yanında olacağız. Birçoğunun TARSİM sigortası yokmuş, bu da bizi üzdü tabi. Biliyorsunuz TARSİM sigortasının yarısını devlet ödüyor. Keşke daha bilinçli olsak. Şimdi bunu konuşmanın bir anlamı yok ama bundan sonrası için tüm üreticilerimizden rica ediyoruz. Bu sigorta o kadar önemli ki... Devlet bunun yapılması konusunda yarısını ödeyerek destek de oluyor. Keşke bütün üreticilerimizin TARSİM sigortası olsaydı. Keşke bunları hiç konuşmuyor olsaydık. Ama yinede biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa onu yapacağız”dedi.

Selimiye meydanı ile ilgili son günlerde kamuoyunu meşgul eden tabela konusu hakkında bir gazeteci tarafından yöneltilen soruya da açıklık getiren İl Başkanı İba “Ortada tatsız bir şey yok. Belediye Başkanımız, Genel Müdürümüz, Valimizle beraber konuyla ilgili karşılıklı görüştüğümüzde, biz buranın maneviyatına zarar vermeden yapalım dedik. İnsanlar Selimiye Meydanının yapılmasından mutlu olsunlar istiyoruz. Gerçekten de burada büyük bir özveri var. Belediye Başkanı Selimiye Meydanını vererek bir adım attı, onun projesini uygulayarak Bakanımız bir adım attı. Tabii ki burada kimin yaptığı önemli ama asıl mesele Selimiye Meydanının yapılması. Biz bunun maneviyatından kopmadan, orada Bakanlıkla yarışır halde bir şey yapmaya da gerek yok. Yani evet Belediyenin projesi çizilmiştir, doğrudur. Ama buranın yapımı, finansmanı da Bakanlığındır. Biz Edirneliler olarak bu işten çıkartacağımız kazanıma bakalım. Gerçekten de çok güzel bir proje. 2 etap halinde yapılacak. Yaklaşık 50 milyona yakın bir maliyeti var ve Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle burası yapılıyor. Belki 10 yıl daha yapılamazdı. Biz buranın yapılmasından duyduğumuz mutluluğu dile getirelim. Hoş olmayan açıklamalar yapıyor Fevzi Pekcanlı. Gerek yok bunlara. Algı yaratılmaya çalışılmasın, bundan rahatsız oluruz. Kabul ediyoruz; Edirne Belediyesi’nin çizdirdiği onaylı proje Bakanlığımızın finansmanıyla yapılıyor. Bu işlerin yapımında o tabela mutlaka olur. Rahatsız edici bir görüntü gelmedi bana. Rahatsız olursak da yerini değiştirebiliriz, sıkıntı olmaz. İşin amacından uzaklaşmadan bu işin yapılabiliyor olması bizi çok mutlu etti. Ama bunun üzerinden yaptıkları açıklamalar hoş değil. Vekilimize verdikleri cevap hiç hoş değil. Biz bunları doğru bulmuyoruz. Burada olağanüstü bir çaba var”şeklinde konuştu.

Düzenlenen basın toplantısında Edirne Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Çapoğlu, İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Gökhan Balta ve Mustafa Çınarkök, Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz’da hazır bulundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30