banner78
banner25

İba; sessizliğini bozdu!

Ak Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; düzenlediği basın toplantısında CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın eleştirilerine cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu.Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Edirne için yoğun çaba sarf ettiklerini ancak yapılan hizmetlerin CHP tarafından olumsuz yönde eleştirildiğini söyleyen İl Başkanı Belgin İba,siyasi arenada Edirne’nin zararına olacak hiçbir polemiğe girmediklerini kaydetti.

CHP Edirne İl Başkanı,Fevzi Pekcanlı’nın Edirne’nin yararına çalışması gerekirken, tüm eforunu ve gücünü sürekli yapılan yatırımları karalamaya yönelik olduğunu belirten İl Başkanı İba “bu kadar büyük haksızlıklar, mesnetsiz açıklamalar ve bu kadar vicdansız suçlamalar karşısında günlerce, aylarca susup sabrettik!Ancak artık daha fazla bu haksızlıklar karşısında sessiz kalamayacağız”dedi.

Yapılan yatırımları özetleyerek bunların görmezden gelinemeyeceğinin altını çizen İba; “CHP İl Başkanı'nın en son yapmış olduğu açıklamada, "TEM Edirne - Karaağaç bağlantı yolunun, Keşan ve Uzunköprü Organize Sanayi Bölgelerinin ve Havsa İç Gümrükleme alanının yapılamayacağını! Bu projelerin hayal olduğunu!" söylemiş!Öncelikle kendisine şunu çok net belirtmek istiyorum ki;Resmi bir makamda, resmi bir kurumu temsil ediyorsanız, evvela sözlerinizin gerçekliğine dikkat etmelisiniz!Sizlerin, masa başında karalama kampanyaları kurguladığınız dönemde bizler tüm pandemi koşullarına rağmen TEM Edirne - Karaağaç bağlantı yolunun çalışmalarına başladık. 2023 yılının ilk aylarında ise tamamlayacağız. Biz bu memleket için bu kadar uğraşırken! Bu mudur vicdan! Bu mudur hakkaniyet!

Hem hizmet üretmeyip hem de çalışanı karalamak reva mıdır?”dedi.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Uzunköprü OSB hakkında yaptığı açıklamaların gereği yansıtmadığını ifade eden İba “sistematik bir şekilde uydurduğunuz yalanlarla karşı çıktığınız alan; tarıma elverişsiz ve tarım dışı arazi olarak kayıtlıdır. Ayrıca en önemli detay ise Uzunköprü’yü demiryoluyla Avrupa’ya bağlayacak ve sınır kapılarımız ile Tekirdağ limanına eşit mesafede olmasıdır. Edirnemize ve tüm Türkiye’ye katkı yapacak olan Uzunköprü OSB için araya sokulan mahkeme süreçleri olmasaydı, şuan uluslararası firmalar Uzunköprü’de 3 bin kişilik istihdam sağlıyor olacaktı. Kıymetli hemşehrilerimizin endişesi olmasın, mahkeme süreçleri neticelenmesiyle birlikte Uzunköprü OSB çalışmalarına hızlıca başlayacağız. Sadece Uzunköprü’müzün değil bölgemizin istihdam sorununu komple çözeceğiz.İçinde bulunduğumuz dönemde yalanın kurgu merkezi haline gelen CHP’nin, il başkanın yine gerçeği yansıtmayan açıklamalarında bahsettiği gibi Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin parasının bir kuruşuna bile dokunulmamıştır. Ve bankada kayıtlı resmi bir şekilde durmaktadır.Havsa İç Gümrükleme Projesiyle ilgili olarak da çalışmalarımız devam etmektedir. Emek sarf ediyor, mesai harcıyoruz. Havsamızı İç Gümrükleme alanına kavuşturacağız. Şehrimize istihdam sağlayacak iş, aş, ekmek olacak; sanayicisinin yüzünü güldürecek, üreticisine yeni kapılar açacak bu ve daha birçok projemizi hayata geçirdik. AK Parti olarak, bizler bu zamana kadar başladığımız her bir işi, her bir hizmeti vatandaşlarımızın faydasına sunduk. Hizmetlerimize yenilerini eklemeye devam edeceğiz.

Tüm bunların ışığında, bizim ilimizde yaptıklarımız ortada. 20 yıllık AK Parti geçmiş hizmetlerimiz değil, sadece son 2 yılı özetlemeye kalksak sayfaları da, saatleri de geçer”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30