banner78
banner25

İba sessiz kalmadı!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın düzenlediği basın toplantısında öne sürdüğü kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. İba, “Planlanan oyunu görüyoruz. Milletvekilimiz Fatma Aksal hangi noktadaysa biz de oradayız.” dedi.

İba, Gürkan’ın önceki gün düzenlediği toplantıda sarf ettiği sözler üzerine açıklamada bulundu.

“Milletvekili Aksal’a yöneltilen suçlamalar yersiz ve mesnetsizdir!”
Altyapı çalışmaları için ilk günden bugüne kadar verdikleri desteklerin Gürkan’a bir yardım ya da katkı olarak değil, altyapının bir an önce bitirilerek Edirnelileri zahmetten kurtarmak amacıyla yapıldığını dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'a yöneltilen suçlamaların da yersiz ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın altyapı meselesini tamamen siyaset üstü gördüğünü dile getiren İba, “Biz de liderimizin çizgisinde, Edirne'nin altyapısı için, AK Parti'nin en tabanından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a dek, vatandaşımızın faydası için çalışmaktayız!” dedi.

“Bizim şahitlik ettiğimiz altyapı sürecinin durdurulması değil vatandaşımızın bu durumdan yaşadığı endişe ve mağduriyettir”

Edirne’nin altyapı işinin bir an önce bitirilmesi için Milletvekili Fatma Aksal dahil olmak üzere tüm Edirne AK Parti teşkilatının çaba gösterdiğini ifade eden Başkan İba, “Ancak altyapı yapımı süresince gerek bize gerek meclis üyelerimize vatandaşlarımızdan yapım sürecinin eksiklikleriyle ilgili yüzlerce şikâyet geldi. Bizim şahitlik ettiğimiz altyapı sürecinin durdurulması değil vatandaşların bu durumdan yaşadıkları endişe ve mağduriyettir. Bunun üzerine meclis üyelerimiz de biz de yapmış olduğumuz toplantıda işin yapım sürecinin kontrolörlüğünün İller Bankası’na geçmesini talep ettik. Belediye Başkanı da bunu kabul etti. Ancak kullanılan kredi, teminat mektubu olarak kullanıldığı için İller Bankası kontrolörlük yapamadı. Ve yine belediyenin kontrolörlüğünde devam etti. Buna rağmen yine de verdiğimiz sözün üstünde destek vermeye devam ettik. Üstelik bu altyapı yapım işi Edirne Belediyesi’nin ihale ettiği bir iş ve bu tip projelerde İller Bankası projenin tamamını ödemez sadece destek verir.  Örneğin Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nde ihaleyi İller Bankası yaptığı için projenin tamamını da sonuna kadar İller Bankası bitirdi.” şeklinde konuştu.

“Projelere destek vermemizi Edirne düşmanlığı gibi göstermek çaresizlikten de öte yakışıksız bir yaklaşımdır”

 Bugüne kadar tüm teşkilat olarak yerel yönetimlerin sorumluluk alanına giren hizmetler dâhil olmak üzere, Edirne’nin menfaatine olan her projeye destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini aktaran İba, “Edirne halkı buna şahittir. Bunu Edirne düşmanlığı gibi göstermek çaresizlikten de öte yakışıksız bir yaklaşımdır. Siyasi olarak da etik değerlere uygun değildir. Biz bu cümleyi asla kabul etmiyoruz. Edirne'ye ve Edirneli vatandaşlarımıza düşmanlık yapıyor olsaydık, biz bu altyapıya destek vermez, Selimiye Meydanı’nı ihya edip Edirne Belediyesi’ne teslim etmezdik.” İfadelerini kullandı.

“Edirne’nin kalkınması için çaba harcamaktan asla vazgeçmeyeceğiz”
Edirne’ye olan sevdalarını her projede gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini söyleyen İba, Edirne’nin kalkınması için çaba harcamaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

“4,5 yıl boyunca neden çalışmadığınızın hesabını verin!"
Edirnelilerin yanında olmaya ve kente en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen İba, “Bırakın Edirne için kenetlenmiş ve tek yürek çalışan bir teşkilata saldırmayı! Çıkın ve 4,5 yıl boyunca neden çalışmadığınızın hesabını verin!" dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30