banner78
banner25

İba ;Selimiye meydan düzenlemesi hakkında bilgi aldı!
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet Selimiye Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yaptıkları incelemeler sonucunda projenin önemli kısmının nihayete ermesinin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan İba, “En kısa zaman içinde yeni meydanımızda değerli halkımızla bir araya gelmeyi umut ediyorum. Selimiye Meydanımız hak ettiği çehresiyle, geçmişten geleceğe uzanacak ve Edirnemizin yüz akı olacak! Şimdiden hayırlı olsun.” Dediiğimiz aylarda başlanan “Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi” çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki partililer devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Projesi Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan Selimiye Camii Meydanı’nın çok uzun yıllardır çevresinin kapalı ve adeta atıl bir durumda olduğunu hatırlatan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan, yapımı ve finansmanı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca hayata geçirdiğimiz Selimiye Camii'nin çevresinin düzenlenme projesindeki ilerlemeyi hep beraber görelim diye gelmiş bulunuyoruz.” Şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Selimiye Meydanı’nda geçtiğimiz aylarda ilk kazmanın vurulmuş olduğunu söyleyen Başkan İba, yaptıkları incelemeler sonucunda projenin önemli kısmının nihayete ermesinin mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

“Selimiye Meydanı yeni görünümüyle kent turizmine katkı sağlayacak”

Edirne’nin sembollerinden biri olan Selimiye Meydanı’nın yepyeni bir çehreye bürünürken, aynı zamanda kentin de turizm adına önemli bir kazanım elde edeceğini aktaran İba, “Malumunuz Edirne tarihi dokusuyla, camileriyle, mutfağıyla, yaz aylarında Kırkpınar Güreşleri'yle yerli yabancı birçok turisti kendine çeken güzel ve eşsiz bir şehir. Yaptığımız bu yatırımların, kentimizin turizmine olumlu yansıyacağına inanıyorum. Yeni bir çehre kazanacak kent merkezimizde misafirlerimiz çok daha güzel ve keyifli bir Edirne deneyimi yaşayacak.” Dedi.
“Halkımızla paylaştığımız yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor”

Selimiye Meydanı Projesi’nin AK Parti hükümeti döneminde Edirne’ye kazandırılan eserlerden yalnızca bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başkan İba, “Hatırlarsanız henüz aralık ayında da, Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu yıllardır hasretle beklediğimiz, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapan Sarayiçi Ermeydanı'nın modernizasyon çalışmalarının başlayacağı müjdesini vermişti. Bunun dışında da zaman zaman halkımızla paylaştığımız yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Tıpkı Çömlekköy Barajı Projesi'nin 2022 yatırım programına alınması gibi...” ifadelerini kullandı.

“Selimiye Meydanımız hak ettiği çehresiyle Edirnemizin yüz akı olacak!”
Trakya’nın incisi Edirne’ye yapılan bu yatırımlara vesile olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan İba, “En kısa zaman içinde yeni meydanımızda değerli halkımızla bir araya gelmeyi umut ediyorum. Selimiye Meydanımız hak ettiği çehresiyle, geçmişten geleceğe uzanacak ve Edirnemizin yüz akı olacak! Şimdiden hayırlı olsun.” Dedi.
Başkan İba’ya AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan eşlik etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30