banner137
banner25

İba" Kadın hem toplumun hem de ailenin temelini oluşturur!"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Kadınların hem toplumun hem de ailenin temelini oluşturduğunu söyleyen Başkan İba,” “Türk toplumunda kadının yeri bir başkadır, kadın en önemli değerdir. Kadınlarımız hangi alanda ne iş yaparsa yapsın her daim takdir ediyoruz. Bizler de kadınlarımızla yan yana, omuz omuza kentimizi güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Kadın elinin değdiği her yerde, güzelliği de beraber görüyoruz”
Edirne’ye hizmet üretirken kadınları ön planda tuttuklarını ve çalışmalarını kadın odaklı olarak yoğunlaştırdıklarını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Kadınlarımız her meslekte ve her işte fark yaratıyorlar. Kadınlarımız hangi alanda ne iş yaparsa yapsın her daim takdir ediyoruz. Kadın elinin değdiği her yerde, güzelliği de beraber görüyoruz” dedi.

“Kadınlarımızla şehrimizi güzelleştirmek için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz”
Kadınların hem toplumun hem de ailenin temelini oluşturduğunu söyleyen Başkan İba, “Türk toplumunda kadının yeri bir başkadır, kadın en önemli değerdir. Kadınlarımız artık toplumun her noktasında erkekler kadar, hatta erkeklerden daha başarılı olacaklarını göstermişlerdir. Toplumda önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bizler de kadınlarımızla yan yana, omuz omuza kentimizi güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacaklarını söyleyen İba, fedakârlıkları, sevecenlikleri, çalışkanlıkları ve üretkenlikleriyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınları hayatın her alanında görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

“Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlıyız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadına şiddete yönelik yeni reform paketini açıkladığını dile getiren İba, “Kadına yönelik artan şiddet olaylarının karşısındayız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlıyız. Yeni düzenleme ile birlikte artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek. Takım elbise, kravat takdir indirimi gerekçesi sayılamayacak. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır.” Dedi. 

Kadın yönelik şiddetin son bulması adına sürekli yeni adımlar atıldığını söyleyen İba, “Açıklanan yeni reform paketiyle kadına şiddetin önüne geçeceğiz. Şiddetin, hiçbir insanın hayatında olmamasını, hiçbir toplumda olmamasını temenni ediyoruz. Bu temennilerimizi fiiliyata dönüştürecek çalışmalar da hayata geçecek” dedi.
Başkan İba, şiddet mağduru kadınlarında talep etmeleri halinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirileceğini söyledi.
Yeni nesil ile birlikte kadınların her konuda yükseldiğini söyleyen Başkan İba, “Bu duygu ve düşüncelerle eğiten, yetiştiren, ailenin ve toplumun temel yapı taşı annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, üreten, emek veren,  dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” Dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30