banner78
banner25

İba "İstiklal Marşı Türk Milletinin hürriyet meşalesidir"!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan İba, bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin hürriyet meşalesi olduğuna dikkat çeken Başkan İba, “İstiklal Marşımız aziz milletimizin var olma mücadelesinin, dizelere dökülmüş onur belgesidir. İstiklal Marşımızın bize kattığı değerlere ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimize de o güvenle bakabileceğimize inanıyorum. “korkma” diye başlayan o muhteşem dizelerin içinde barındırdığı ruh, bugün bizlere yarında geleceğimiz olan gençlerimize en önemli emanetimizdir.” Şeklinde konuştu.
Bağımsızlık ruhunun özünü taşıyan, vatan sevgisinin ifadesi olan İstiklal Marşı’nın tam 100 yıldır Türkiye’nin her köşesinde yediden yetmişe herkes tarafından gururla ve coşkuyla söylenmekte olduğunu aktaran İba, “Her kıtasında milletimizin cesareti ve kahramanlığıyla ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, bundan bir asır önce milletimizin duygularına, düşüncelerine ve yaşadıklarına en iyi şekilde tercüman olmuştur. Ayrıca İstiklal Marşı’mızın kabul edilmesinin 100. Yıl dönümü olan 2021’in “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” yılı olarak kutlanması kararı nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerimizi ve minnet duygularımızı sunuyoruz.” Dedi.
Başkan İba, mesajında şu ifadelere verdi;
“Bu duygu ve düşüncelerle merhum Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30