banner78
banner25

İba “Edirne’nin menfaatini siyasi çıkarlarınıza yem etmeyeceğiz”

CHP İL Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın Çömlekköy barajının 2022 yılı yatırım programında bin TL gibi bir ödenek ayrılması eleştirisine AK Parti İl Başkanı Belgin iba’dan cevap gecikmedi. İba “Edirne’nin menfaatini siyasi çıkarlarınıza yem etmeyeceğiz”diyerek baraj projesinin iz ödenek programı dahilinde yatırım programına alındığını ve 650 milyon bedelli işin yüzde 10’luk diliminin ihale yapılır yapılmaz aktarılacağını kaydetti.

Parti il binasında gazetecilerle bir araya gelen ve soruları yanıtlayan İl başkanı Belgin İba Çömlekköy barajının bizzat Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takibinde olduğunu mutlak surette yapımı ve tamamlanması konusunda talimatı bulunduğunu ifade etti.

İba açıklamasında pandemiye rağmen yoğun bir yıl geçirdiklerini ve bu yoğun çalışmanın meyvesi olan Çömlekköy barajı işinin 2022 yılı yatırım programına alınmasıyla gösterildiğini belirtti.

İba “2022 yılında Çömlekköy barajının müjdesini geçtiğimiz gün aldık ve sizlerle de paylaştık. Çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat ilettiğimiz bir talebimizdi. Bölgemiz ve üreticilerimiz için önemi çok büyüktü. Heyecanla beklediğimiz bir sonuçtu. Tekrar tüm bölgeye ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum”diyerek açıklamanın hemen ardından CHP İl Başkanı Pekcanlı’nın açıklamasına değindi. İba “Açıklama yaptığımız günden beri bölgeden,üreticilerimizden,odalarımızdan onlarca telefon aldık ve onlarda yatırım programına girmesinden dolayı mutluluklarını,heyecanlarını dile ilettiler. Tam bu heyecanı yaşarken, CHP il başkanının açıklamasını duyduk. Tabi bence bilgi yetersizliği var kendisinde bu konuyla ilgili”diyerek bin TL ödenek ayrılmasının nedenlerini anlattı.

“Devlet eliyle yapılan her işte olduğu gibi, bu projenin ihalesi henüz yapılmadığı için, iz ödenekle yatırım programına girer. Bu diğer işlerde de böyledir. İz ödenekle sadece yatırım programına girdiğini gösterir. İki etaptan oluşan bu projenin baraj ve sulama kısmı var. Baraj kısmının ihalesi yapılacağı zaman ilk etapta yatırım bedelinin yüzde 10’u geliyor ve ihalesi yapılıyor. Yani önümüzdeki aylarda baraj projesi kısmının ihalesi yapılacak, ihale bedelinin yüzde 10’u proje bedeli 650 milyon lira, yüzde 10’u gelecek ve ek ihalesi yapılacak. Sayın başkanımızın araştırma yapmadan yapmış olduğu bir açıklama herhalde. Açıklama yapmadan önce keşke biraz danışsaymış, kendisini bu duruma düşürmeseymiş. Bölge Müdürümüzü arasaydı, bize sorsaydı biz kendisine doğru bilgiyi verirdik”diyerek “Edirne’nin menfaatine olan bir yatırıma bile sevinemeyen bu yaklaşım bu şehre hiçbir değer kazandırmaz. Edirne’nin menfaatini siyasi çıkarlarınıza yem etmeyeceğiz. Hizmet üretmiyorsunuz bari takdir etmeyi bilin”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30