banner137
banner25

İba "buzağı destekleme konusundaki mağduriyet çözüme kavuştu!"

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın, köy ziyaretleri sırasında üreticilerden gelen dilek ve talepleri not alarak  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmesinin ardından buzağıların bazıları için destek alamamak ve bunun doğurduğu mağduriyet çözüme kavuştu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, köy ziyaretleri sırasında üreticilerin istek ve taleplerini dinleyerek her biri ile yakından ilgilenmiş ve onlara sorunun çözümü için söz vermişti. Başkan İba, üreticilerin taleplerini Ankara'ya iletmek üzere not alarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’e iletmesinin ardından harekete geçilerek bu konuda önemli adımlar atıldı.

Tebliğ değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının ardından çok sayıda hayvan yetiştiricisinin AK Parti Edirne İl Başkanı İba'nın  ilettiği mağduriyet sona ermiş olacak. 

Önceki dönemde yürürlüğe konulan "üreme parametresi" uygulamasının, son dönem üreticilerin mağduriyet yaşamalarına sebep olmasının ardından harekete geçilmiş ve yeni bir çalışmaya imza atılmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili talep için yaptığı yeni çalışma, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisine sunularak  tebliğde yapılan değişiklik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasına bırakıldı. Yapılan değişikliği inceleyerek imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçimini hayvancılıkla sağlayan üreticilerin yüzünü güldürdü.

"Üreticilerimizin taleplerini Cumhurbaşkanımıza iletmeye devam edeceğiz"
Vatandaşların sesini duyurmak sorunlarına çözüm üretmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve olumlu sonuçlarla karşılaştıklarını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Üreticilerin mağduriyetini giderecek ve yüzünü güldürecek çalışma ve taleplerin karşılanmasından dolayı üreticiler adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 
Gece gündüz demeden köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe dolaşmaya ve talepleri dinlemeye devam ettiklerini belirten Başkan İba, "Edirne'mizin önemli bir kesimi olan hayvan yetiştiricilerimizin -üreme parametresi- uygulaması nedeniyle sıkıntıya düştüğünü müşahede ettik. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sayın Ahmet Minder vesilesiyle ilettik ve Bakanlığımız sağ olsun hızlıca bir tebliğ düzenlemesi çalışması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız da konuya duyarsız kalmayıp hemen gereğini yaptı. Bu sevindirici haberi paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

"Düzenleme Cumhurbaşkanımızın onayı ve imzasıyla uygulamaya alındı"
Yapılan düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve imzasıyla uygulamaya alındığını müjdeleyen Başkan İba, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Ahmet Minder’e Edirne'me verdikleri değer ve önemin yanı sıra sesine ses oldukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30