banner78
banner25

İba "19 Mayıs İstiklal ve İstikbal ruhunun kıvılcım aldığı gündür!
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 19 Mayıs 1919 tarihinin, düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen İstiklal ve İstikbal ruhunun kıvılcım aldığı gün olduğuna dikkat çeken Başkan İba, “19 Mayıs ruhu, aziz milletimizin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir.” Dedi.
Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle bu sene milli günlerin, bayramların, tarihe altın harflerle yazılmış kahramanlık destanlarının coşkusunun yeterince yaşanamadığını dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “19 Mayıs 1919 tarihi, düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gündür. Bu tarih, bugün üzerinde barış, huzur ve güven içerisinde yaşadığımız Türkiye’nin inşasında ilk tuğlanın konulduğu gündür. Bugün ya istiklal, ya ölüm nidalarıyla vücut bulan milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin başladığı gündür.” Şeklinde konuştu.
“19 Mayıs ruhu Türk Milletinin en büyük sermayesidir”
19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan İstiklal Meşalesinin tüm Anadolu’ya dalga dalga yayıldığını ifade eden Başkan İba, 19 Mayıs ruhunun, aziz milletin en büyük varlığı ve en büyük sermayesi olduğunun altını çizdi.
Gençlerin, 19 Mayıs’ın anlamını kavrayarak, bu mücadeleye, değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inandıklarını söyleyen İba, “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan ve bunun için terleriyle ve kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30