banner137
banner25

Hızlı tren hattında incelemelerde bulundular!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türkiye demir yolu ağını, Avrupa demir yolu ağına bağlayacak Hızlı Tren Projesi’ni ve Edirne-Kırklareli arasındaki bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Türkiye Demir yolu ağını, Avrupa Demir Yolu ağına bağlayan Hızlı Tren Projesi’nin adına yakışır bir şekilde son sürat devam ettiğini ifade eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, saatte 200 kilometre hıza ulaşacak Hızlı Tren ile Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini dile getirdi.
 Sadece hız değil, aynı zamanda yük ve yolcu taşıma kapasitelerinin de artacağını ifade eden Başkan İba, “Yük kapasitesinin 7 kata, yolcu sayısının ise yıllık ortalama 600 binden 3,4 milyona çıkartılması hedefleniyor.  Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı’nın hizmete girmesi ile Trans-Avrupa Ulaştırma Ağlarına yüksek kalitede bağlanmanın son aşaması tamamlanmış olacaktır. Ülkemizin Avrupa’yı Asya ve Uzak Doğu’ya bağlayan konumu nedeniyle, büyüyen Asya ekonomileri için Avrupa ve Afrika arasındaki ticaret güzergâhlarının odak noktasında bulunması, bu hattın yapımını çok daha önemli hale getirmektedir” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak proje ile yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını söyleyen Başkan İba, “İlerleyen günlerde ise istihdam sayısının 4 bine ulaşması planlanıyor. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize ve güzel şehrimiz Edirne’mize hayırlı olsun.” Dedi.
“Bu projeyle yolculuk daha kısa ve konforlu olacak”
Edirne Kırklareli arasındaki bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceleyen İba, yetkililerden bilgi aldı.
Başkan İba, yol projesinin bittiği zaman 2 milyon lira yakıt tasarrufu sağlanacağını belirtti.
Başkan İba, bu projeyle yolculukların hem daha konforlu hem de daha kısa süreceğini aktararak, “Toplamda 47,5 kilometrelik bölünmüş yolun 11 kilometrelik bölümü hizmete girmiştir. Rabbim tamamlamayı da nasip etsin. Bölge müdürlüğümüz çalışmaları birebir yakından takip ediyor. Bizler de gereken her türlü desteği kendilerine sağlıyoruz. Edirne'mize ve bölgemize hayırlı olsun.” dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, İl Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz, Belediye Meclis üyeleri Ayhan Dinç ve İsmail Taşdemir eşlik etti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30