banner137
banner25

Hızı 80 km!

Edirne’de saatteki hızı 80 km’yi bulan rüzgar yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan uyarı sonrasında gece yarısı başlayan ve hızı öğlen saatlerinde artan şiddetli rüzgar bazı evlerin çatılarının uçmasına, ağaçların devrilmesine ve yaralanmalara neden oldu.

Çatılardan uçan bazı parçaların araç üzerlerine gelmesi ile araçlarda maddi hasar oluşurken devrilen çok sayıda ağaç trafiğin aksamasına neden oldu. Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı Karaağaç yolu üzerinde ömrünü tamamlamış olan bir ağacın rüzgarın etkisi ile devrilmesi sonucunda yol yaklaşık 1 saat tam olarak ulaşıma kapandı. Şans eseri yaralanan olmazken yapılan çalışma sonrasında ağaç bulunduğu yerden belediye ekipleri tarafından kaldırılarak yol ulaşıma yeniden açıldı.

Şükrüpaşa mahallesinde bulunan bazı evlerin ise çatıları uçtu, mebran adı verilen kaplamalar havalandı. Kentin en işlek caddesi Saraçlar caddesinde de bir otelin çatı kaplama malzemesi kalkarken, cadde üzerinde bulunan ağaçlar rüzgarı etkisi ile yan yattı. Cuma günü açılan ve Bulgaristan’dan gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Ulus (Cuma) pazarı girişinde ise bir iş yerinin ondolin adı verilen çatı malzemesi uçarak bir vatandaşın üzerinde düştü. Yaşanan olayda bir kişi yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı şahsa ilk müdahaleyi yaparak yaralı şahsı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi acil servisine sevk ederek tedavi altına aldı. Şahsın başından yara aldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Tezgah açan pazar esnafının tezgahlarının üzerine ise devrilen ağaç tezgahlarda hasara yol açtı. Şans eseri yaşanan olayda kalabalık olmasına rağmen yaralanan olmadı.

Kenti etkisi altına alan fırtınanın yer yer hızını arttırarak devam edeceği ve üç gün süreceği belirtiliyor. Yetkililer vatandaşların can ve mal güvenliği için ağaçların olduğu bölgeler başta olmak üzere çatı ve benzeri yererlin altından geçmemeleri araçlarını ise olası zararlara karşı açık alanlara bırakmaları konusunda uyardılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30