banner78
banner25

Hissetirmeden zam diye buna denir!

Son günlerde yağmur gibi yağan zamlara bir yenisi daha eklendi ve vatandaşın sağlık harcamalarına gizlice zam yapıldı.

Tedavi için gittiği aile hekimi veya hastanede hekim tarafından yazılan ilacı almak üzere eczaneye giden vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun ilaç puantını yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürerek vatandaşa yüzde 5 ilaç zammı yapmış oldu.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil, “Esasında ilaca yapılan her hangi bir zam yok. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumunun yapmış olduğu ilaç eşdeğer puantlarında yapmış olduğu değişiklikle ilaç puantı yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldü. Bu da hastalarımız açısından gizli bir zam demek. İlaç farklarını ödedikleri tutarın yüzde 5 oranında artması demek. Bu da vatandaşlarımızın ekonomik zor günlerde sağlık harcamalarında artışa gitmesi demek olacak. Maalesef eczanelerde vatandaşlarımız daha yüksek fiyat farkları ile karşılaşacaklar”dedi.

Eczanelerde muadil ilaç kavramı olduğunu ve hekimler tarafından yazılan bazı ilaçların kalite ve fiyatına göre sınıflandırıldığını ifade eden Edirne Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Gürkan Kılıçcıgil; “İlaç fiyat farkları malumunuz eczanelerimizde muadil kavramı var. Aynı etken maddeye sahip muadil ilaçlarımız. Devlet ödemelerini belirlerken en ucuzunu muadil baz alarak ödeme yapıyor. En ucuzunun üzerinde daha önce yüzde 10’nuna kadar olan ilaçları öderken bugün yüzde 5’e kadar muadil olan ilaçları ödüyor. Hekiminizin size önerdiği ilaç eğer yüksek paremde kalıyorsa maalesef vatandaşlarımız burada yüksek bedeller ödemek zorunda kalacaklar. Esasında yapılan bir zam yok ama gizli bir zam olarak vatandaşların bütçesine yansıyacak bir konu”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30