banner78
banner25

Hırsız veya hırsızlar Karaağaç'a dadandılar!

Edirne’nin en büyük mahallelerinden biri olan yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı Karaağaç mahallesi bugünlerde yaşanan hırsızlık olayları ile anılmaya başladı.Geçiminin tarım ile sağlayan ve Yunanistan’a sınırı bulunan mahallenin sadece 3 noktadan girişi bulunuyor.Yaşanan hırsızlık olaylarını artması üzerine açıklama yapan Karaağaç mahalle muhtarı Agah Korkan mahallesinin adının bu şekilde anılmasını istemediğini belirterek üzüldüğünü ifade etti.

Son günlerde hırsızların dadandığı Karaağaç mahallesinde çiftçilikle uğraşan vatandaşların kapısının önünde bulunan tarım aletlerinin çalınması mahalle muhtarının tepkisine neden oldu.Tarım aletlerinin yanı sıra demir ve benzeri ne bulursa alan hırsız veya hırsızlar bidonlar içinde bulunan yaklaşık 400 litre mazotu da alarak sırra kadem bastılar.Polis yaptığı çalışmada mahalleye giriş ve çıkışın olduğu alanlardaki MOBESE görüntülerini inleyerek olayın faillerini yakalamaya çalışıyor.

Konu hakkında açıklama yapan 20 yıldır Karaağaç mahalle muhtarı olan Agah Korkan“Edirne merkeze bağlı Karaağaç mahallemiz üç taraftan girişi var. Mahallemizin yüzde 80’i çiftçilikle geçinen halk. Son günlerde üzücü şeyler yaşanıyor mahallemizde, vatandaşlarımızın evlerinin önünden mazotları, çiftçilikte kullanılan demir aletleri pulluklar, tırmıklar, traktör aküleri çalınıyor. Römorklarda ki demirler, dubalar çalınıyor. Yollarda ki demirler rögar kapakları çalınıyor bunlar çok üzücü şeyler”diyerek vatandaşların kendisine “muhtarım ışıkları söndürdük kim gelecek bizim eve bahçeye ne çalacak” diye beklediklerini söyledi.

“Ben mahallemde böyle hırsızlıkların böyle olayların olmasını istemiyorum”diyen muhtar Agah Korkan “İkili pulluk,traktör arkasına takılan tırmık,kepçeler traktörlere takılan dubalar vardı onları çalmışlar. Mazot demir ne buldu mu götürüyorlar. Evin önünde ki traktörlerin aküsünü çalmışlar insanlar çiftçilik yapıyor o traktörlerle ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyorlar”diyerek yetkililere seslendi ve “Sorumlu kişilerin daha duyarlı olmasını istiyorum. Bizim mahallemize girişler çıkışlar bellidir. Böyle olayların yaşanmamasını istiyorum. Benim çiftçimin mağdur olmasını istemiyorum”dedi.

Mağdur olan vatandaşların emniyete müracaatlarını yaptığını belirten Korkan “Emniyete yapılan müracaatlarda ekiplerin gezdiğini söylüyor. Buraya hurdacı sokmasınlar gelemesin. İki tane köprü çıkışı var mobeseden nereden çıktığını nereye gittiğini bulurlar. Ben her yere mobese konmasını istiyorum. Bulamazlar diye bir şey yok. Ben bu demirimin kimsenin ellemesini istemiyorum. Gönül rahatlığı ile bırakmak istiyorum.Böyle hırsızlık yapılmasını istemiyorum. Biz mahallemizde hırsızlıkla gündeme gelinmesini istemiyoruz. Emniyettin ve ilgili kişilerin daha duyarlı olmasını istiyorum”şeklinde konuştu.

40 yılı aşkın bir süredir çiftçilik yapan Lütfü Özarcı ise evinin önünde çalışan tarım aletlerinin 8-10 bin lira değerinde olduğunu ifade ederek “ doğup büyüme Karaağaçlıyım. Burası da benim evim. Tarım aletlerini toplayıp koyacak yerimiz yok. Bizde evimizin dışına bırakıyoruz ve sürekli kontrol ediyoruz. Bahçeye giderken bir baktım pulluklar yok. Tanıdıklara sorduk kullanmak için alan oldu mu diye alan olmamış. Bizde emniyeti aradık geldiler, gördüler. Bizde gittik ifade verdik. Bekliyoruz. 8-10 bin lira değerinde ki pulluklarım gitti. İşimiz de aksayacak tarlalarımızı onunla sürecektim şimdi ne yapacağız. Bunları nasıl kaldırmışlar bir tanesi 250 kilo civarında”diyerek yaşanan olaya şaşırdığını kaydetti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30