banner78
banner25

Hayvan hırsızlarına GPS'li önlem
Edirne'de son günlerde artan hayvan hırsızlıklarıyla başa çıkamayan çiftçiler, hayvanlara taktıkları Global Positioning System (GPS) cihazı ile önlem almaya başladı.
Merkeze bağlı Tayakadın köyünde, hayvan yetiştiricisi Emin Gül, son günlerde artan hayvan hırsızlığına karşı silahlı nöbetin yanı sıra teknolojiden yararlandıklarını söyledi.
Son günlerde hırsızlık olaylarının arttığını ifade eden Gül, birçok komşusunun, hayvanının çalınması üzerine koyunlarından birkaçının çanlarına GPS cihazı yerleştirdiğini belirtti.
Gül, köye MOBESE konulmasını istediğini kaydederek, ''Köyümüzde yaşanan hayvan hırsızlıklarından bıktık. Hırsızlıklar artmaya başladı. Hırsızlık olayı yaşamadım, önlem alıyorum. Ahırın etrafına projektörler koyduk. Her akşam kardeşlerimle belirli saatlerde nöbet tutuyorum. Hayvanlarım çalınırsa yerlerini uydudan tespit edeceğiz'' dedi.
70 yaşındaki Hasan Basiç de evlerinin yanında bulunan ahırda ve çiftliğinde yetiştirdiği bazı hayvanların çalınması üzerine, geri kalanları korumak için hırsızlara karşı tüfekle nöbet tuttuğunu söyledi.
Basiç, son 1 ayda 5 büyükbaş hayvanının çalındığını belirterek, ''Bu hayvanları alabilmek için bankadan kredi çektim. Yıllardır emek verip alın teri dökerek kazandığım sermayemi çaldılar. Kurbanlık olarak yetiştirdiğim bu hayvanların çalınmasından dolayı 30 bin lira zararım var. Toplam 80 büyükbaş hayvanımı korumak için her gün asker gibi nöbet tutuyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum'' diye konuştu.
Basiç'in eşi Nadide Basiç de hayvanlarına gözü gibi baktıklarını belirterek, hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30