banner137
banner25

Hayat veren başkan!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına kan bağışında bulunarak destek oldu. Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı açıklamada tüm belediye başkanlarını topluma örnek olmak adına kan bağışında bulunmaya davet etti. Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Gürkan’a desteğinden dolayı teşekkür ederek, “Ben Belediye Başkanımıza ‘Hayat Veren Başkan’ ismini koymak istiyorum” dedi.

Kızılay Edirne Şubesi, Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’ne Kızılay Kan Bağış Kabini kurarak, Kan Bağışı Kampanyası başlattı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da Kızılay’ın bu kampanyasına kan vererek, destek oldu.

Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu ve bugünde Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay’ın daveti ve ricası üzerine kan vermeye geldiğini belirten Gürkan, “Kadir bey, ülkemizdeki kan ihtiyacından, kan stoklarının sürekli azaldığından bahsetti bana. Daha sağlıklı olmak için kan vermemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Aldığımız eğitimlerde, derslerde bu sürekli söyleniyor. Ama bir taraftan da herkese örnek olmak için bugün kan vermeye geldik. Türkiye’de toplumun önündeki tüm insanların, herkesin kan vererek, örnek oluşturmasını temenni ediyorum. Ülkemizdeki tüm belediye başkanlarını da kan vermeye davet ediyorum. Kan vererek, bulundukları yörede, bulundukları bölgede, kentte, şehirde herkese örnek olsunlar. Ülkemizdeki kan stokunu, ihtiyacını başka şekilde karşılama şansımız yok. Bir yerden satın alma imkanımızda yok. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı, sağlığı elverişli herkesin kan vermesini özellikle öneriyoruz. Tüm belediye başkanlarımızı bir kez daha bulundukları bölgede Kızılay’ın kan bağışı kampanyalarına destek olmaya ve kan vererek de tüm topluma örnek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kanın tek kaynağı insan olduğunu belirten Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay da “Kanın tek kaynağı insan. Laboratuvarlarda üretilmiyor. Topluma örnek olduğu için Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Edirne kan alımını en fazla arttıran birinci il konumunda. Bu da Edirne’nin can veren, hayat veren başkanları sayesinde. Biz Edirne’de kan sıkıntısını yaşamadıysak, halkımıza hissettirmediysek, bize destek veren başkanlarımız sayesinde. Ben Edirne Belediye Başkanlarımıza ‘Hayat veren Başkan’ ismini koymak istiyorum. Gerçekten tüm il ve ilçelerde hangi ilçemize, beldemize gitsek başkanlarımız bize çok büyük destek veriyorlar. Bir kan 3 hayat kurtarır. Hayat veren Başkan dememde bir sakınca yok. Tüm Edirne halkını da kan vermeye davet ediyorum” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30