banner137
banner25

Havsa girişine konulan Atatürk rölyefi büyük beğeni alıyor!

Edirne’nin merkez ilçesi Havsa’da Belediye başkanı Av.Aydın Balkan tarafından ilçe girişine konulan büyük Atatürk rölyefi büyük beğeni topluyor.

Göreve geldiği günden buyana ilçe’de yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve alt yapı üst yapı çalışmalarına aralıksız deva eden Havsa Belediye Başkanı Av.Aydın Balkan son olarak ilçenin Edirne tarafından geliş istikametinde olan E-5 cephesi tarafındaki Yeni mahalle girişine Atatürk’ün büyük rölyefini koydurarak vatandaşların takdirini topladı.

Yaklaşık 2-3 aylık bir çalışma sonrasında ilçe girişine konulan ve Atatürk’ün 17 Ağustos 1937 yılında Trakya Manevralarını ziyaret ettiği esnada Çerkezköy’den Lüleburgaz’a giderken trenin penceresinden bakarken görüntüsünün yer aldığı fotoğraftan esinlenilen rölyef ilçenin en güzel yerine konularak yolun kenarından geçenlere bakarcasına bir canlandırma yapıldı.

Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan “Rölyefimiz Atatürk'ün 17 Ağustos 1937'de Trakya manevralarında Çerkezköy'den Lüleburgaz'a trenle giderken çekilmiş olduğu bir fotoğraf. Hatta fotoğrafın orijinalinde yanında Fahrettin Altay paşa da var. Bu fotoğrafın bir rölyefini yaklaşık 3-4 ay önce yapmaya başladık ve dün itibariyle yerine yerleştirdik. Peki rölyefimizi buraya ne amaçla koyduk? Bizler göçmen çocuklarıyız. Buraya Bulgaristan'dan Yunanistan'dan Makedonya'dan Bulgar mezaliminden Yunan mezaliminden Rus mezaliminden kaçan Ataların çocuklarıyız ve bayrak aşkını bayrak sevdasını Atatürk sevdasını küçüklüğümüzden beri çocukluğumuzdan beri çok iyi hisseden bir milletin çocuklarıyız. Bu nedenle özellikle Havsalı hemşehrilerimizin bu Atatürk sevgisini burada somutlaştırmak istedik ve hem kendi hemşerilerimizin hem de ilçemize gelen hemşerilerimize hem de her sene ülkemize Edirne'den gelen Kapıkule'den gelen binlerce belki de yüz binlerce gurbetçi aileye Havsa'dan geçerken bir Atatürk selamı ile onları selamlamak istedik. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır. Burada Atatürk'ün rölyefinden çok dediğim gibi burada maneviyatı çok önemlidir. Bizlerin ona karşı olan vefası sevgisi önemlidir.Ben bu çalışmamızın, bu eserin ilçemize. Edirne'mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”dedi.

İlçe girişindeki renkli Atatürk fotoğrafı ve ilçe’nin adının yer aldığı yazı ile Ay yıldızlı şanlı bayrağımızın led ışıklarla olan görselinin ilçeye ayrı bir hava kattığı ifade ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30