banner78
banner25

Havsa Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışları başladı!
Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan pazarının 1940 yılından bu yana gelişerek büyümekte olan bir pazar olduğunu söyledi.
Pazarın, Marmara Bölgesi'nin en büyük canlı hayvan pazarı olduğunu belirten Tekin, ''Yalnız kurban arifelerinde değil, her zaman aynı yoğunluğu görmek mümkün. Her cumartesi açılan pazarımız, cuma gecesi hareketlilikle başlıyor. Satışlar öğle saatlerine kadar sürüyor. Günde bin büyükbaş hayvan el değiştiriyor'' dedi.
Sabah saatlerinde pazara gelen üreticiler, kurbanlık satışlarına başladı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar da padoklardaki büyük ve küçükbaş hayvanları inceledi.
Havsa Hasköy'den gelen üretici Bican Şengül, pazardaki satışların durgun olduğunu, getirdiği 2 büyükbaş hayvanı da satamadığını söyledi.
Habiller köyünden Ahmet Kardeşler da satış fiyatların geçen yıldan daha düşük olduğunu söyledi.
Lalapaşa'dan gelen Sabri Kudusçu ise kurbanlıklara ilgi olmadığını belirterek, ''Hayvanlarımızı pazara getirdik ama ne soran var ne bakan var. Büyükbaş hayvanlarımın kilosunu 9 liradan satıyorum ama yine de alıcı yok'' dedi.
Pazarı ziyaret eden Edirne Valisi Hasan Duruer de üreticilerle sohbet etti.
Hayvan pazarında kurbanlık koçlar 400 ile 800 lira arasında, kurbanlık danalar da 4 bin ile 7 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30