banner78
banner25

Halk Ekmek Ocak ayı sonuna kadar geliyor!

Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla Edirne Halkına “Halk Ekmek”müjdesi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm çalışmaların tamamlandığını Ocak ayı sonuna kadar Halk Ekmeğin vatandaşların kullanımına sunacaklarını kaydetti.

Yaşanan zam yağmurundan nasibini alan ekmeğin fiyatını artması üzerine dar gelirli vatandaşların arar hale geldiği Halk Ekmek artık Edirne’de de satışa sunulacak.Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Şu anda hem belediye olarak biz çalışıyoruz hem de fırıncı arkadaşlar çalışmalarını yapıyor. Hedefimiz Ocak sonuna yetiştirmek. Kapasite de belli olacak. Ekmeği alıp dağıtmak mesele değil sadece. Tabi ekmeğe hepimizin ihtiyacı var ama buna en çok ihtiyacı olan bölgeleri belirlemeye çalışıyoruz.Bugüne kadar kapasite raporları ve satış rakamları konusunda oluşturulmuş bir veri yok. Bunları oluşturmaya çalışıyoruz. Fırıncı esnafımızla bir sorunumuz yok; onlarla beraber yürüteceğiz zaten bu işi”dedi.

Yapılacak çalışma ile vatandaşın ve esnafın mağdur edilmeyeceğini belirten Gürkan “Esnaf Odası geçtiğimiz günlerde kendisine kayıtlı fırıncılar için yeni tarifeyi açıkladı. 200 gram ekmek 2,5 lira; yani kilosu 12,5 liraya geliyor. Ticaret Odası’nın da bugünlerde bir tarife açıklaması bekleniyor. Tabi burada 2 konu var. Birincisi girdi maliyetlerinden dolayı esnafı mağdur etmemek. Tabi esnafı mağdur etmezken, vatandaşı da mağdur etmemek lazım. Esnaf faaliyetini sürdürecek kadar gelir elde etmeli ama vatandaş da karnını doyurabileceği bir fiyattan ekmeği almalı. Bu dengeyi tutturmak zorundayız”diyerek belediyenin tarife konusunda bir yetkisi olmadığını, Esnaf Odası ve Ticaret Odası’nın tarifeleri belirlediğini kaydetti.

Piyasada yaşanan tarife uyumsuzluğunda açıklık getiren Gürkan “Tarifelerin de birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. 2 kurumun uzlaşarak vermesi gerekiyor. Tabi son aşamada Valiliğe gidecek, oradan da Bakanlığa gidecek ama Esnaf Odası’nın tarifesi yürürlüğe girdi diye biliyorum. Ticaret Odası henüz bir tarife açıklamadı. Açıklandığında onu da değerlendiririz ama her halükarda biz Edirne Belediyesi olarak Edirne’deki fırıncı esnafıyla beraber Halk Ekmek projesini başlattık. Ocak sonu en geç Şubat başı gibi Halk Ekmek satışları başlayacak”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30