banner78
banner25

Halk ekmek 2.5 TL'den satışa sunulacak!

Edirne Belediyesi bir süredir üzerinde çalıştığı Halk Ekmek projesini Cuma günü hayata geçiriyor.

Son zamanlarda vatandaşın en önemli gıda maddesi ekmek üzerinde değişen fiyatlar Edirne Belediyesi’nin Halk Ekmek çalışmasına itti.Kentin değişik mahallelerinden özellikle dar gelirli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde Halk Ekmek çalışması için yer belirleyen ve üretilen ekmek kabinlerinin yerlerine konması ile satışa hazır hale getirilen MOB’lar Cuma günü tam anlamıyla hizmet veremeye başlayacak.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan Halk Ekmeğin satış fiyatının 2.5 TL olacağını ve vatandaşlara ucuz ekmek hizmetini sunacaklarını belirtti.

56 fırın ile yapılan anlaşma sonrasında ekmeğin fırınlardan alınacağını belirten Gürkan “Cuma günü başlıyoruz. Edirne’de biliyorsunuz 56 tane fırınımız var. Fırıncı arkadaşlarımızla toplantılarımız yaptık. Onlar da biz de hazırlıklarımız yaptık. Aslında 15 gün önce açmayı planlamıştık ama ‘Fırıncı arkadaşlarımızın bir 15 gün daha müsaade edin bize’ demeleri üzerine ‘peki’ dedik. Şimdi Ramazan öncesi Cuma günü saat 14:30 itibari ile başlıyoruz. Hayırlısı olsun Edirnemize. 200 gram ekmek 2 buçuk liradan satılacak Halk ekmek ofislerinde. Hem fırıncı arkadaşlarımızı üzmemiş olacağız hem halkımıza nispeten daha ekonomik koşullarda ekmek getirmiş olacağız. Bir şeye daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu projeyi uzun zamandır çalışıyorduk. Türkiye’de belli noktalarda halk ekmek var ama şu anda fırıncılarla iş birliği yaparak onların ürettikleri ekmekleri biraz daha indirimli alarak halka sunma projesi Edirne’den başladı. Edirne’nin fikridir bu. Bugün İzmir’de, Kocaeli’de bunu yapıyor. Bir çok ilde başladı. Bundan da sevinçliyiz. Demek ki doğru bir proje yapılmış”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30