banner137
banner25

Hak ekmek 7 noktada satışa başladı!

Edirne’nin bir süredir gündeminde olan halk ekmek, Edirne Belediyesi tarafından hizmete sunuldu. Edirne’nin 7 noktasında hizmet verecek olan Edirne Belediyesi Halk Ekmek Büfeleri’nde ekmek 2,5 TL’den satılacak.

Kıyık’ta kurulan Edirne Belediyesi Halk Ekmek Büfesi’nin önünde düzenlen törende konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, ülkenin her tarafını saran, derin bir yoksulluk yaşandığını söyledi.

Vatandaşın en önemli gıdasının ekmek olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk milleti önüne ette koysanız, kuru fasulyede koysanız, menemende koysanız; ekmek yemeden karnı doymaz. Tabi ekmek sadece karın doyurma değil bizim kültürümüzde, örfümüzde, adetimizde ekmeğin bir de kutsallığı vardır. Yerde bir parça ekmek görsek öper başımızın üstüne koyar, üstüne basılmayacak bir yere koyarız. Zaten ürettiğimiz buğday Türkiye’ye yetmiyordu, ithal ediyorduk, Rusya ve Ukrayna’dan. Şimdi orada da savaş çıktı. Ekim yapılıp, yapılmayacağı belli değil“ ifadelerine yer verdi.

Edirne Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Canbaz’a ve fırıncılara verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Siz de zor durumdasınız. Sıkıntıdasınız. Önünüzü göremiyorsunuz, ileriye dönük yatırım yapamıyorsunuz ama biz bu halka belli miktarda da olsa, yetmese de biraz daha hesaplı etmek yedirmek zorundayız. Onlarda tamam başkanım dediler ve birlikte bu projeyi yaptık. Edirne Belediyesi’nin bir halk ekmek fırını kurması bugün itibariyle 7 milyonla, 8 milyon TL arasında bir para. Bu kadar parayı buraya yatıracağımıza, zaten Edirne’de 56 tane fırıncı var, onlarla ortaklaşa yapalım dedik. Aslında halkın belediyesi ile halkın fırıncılarını buluşturduk. Onlar bize maliyet fiyatının tam sınırında bir fiyat verdiler. Bu şekilde anlaştık. Şehrimizin 7 noktasında bugün itibariyle başladık. Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz halk ekmek 3 lira oldu. Bizler fırıncılarımızın ürettiği ekmeği halkımıza 2,5 TL’den buluşturacağız. Yeter mi yetmez. Edirne’de satılan tüm ekmeği yapabilsek ama o zaman bu esnaf ne yapacak. Bir denge kurmaya çalışıyoruz. Bu proje Edirne’den çıktı ve büyükşehirler başta olmak üzere Bursa, Ankara, İzmir… O kadar çok arayan oldu ki ‘Ya başkanım böyle bir şey yapıyor musunuz, nasıl yapıyorsunuz’ diye. Anlattık hepsine. Şimdi bu model ekmek fabrikası olmayan illerde ve ilçelerde de uygulanmaya başladı. Önümüz yaz. İnşallah sebze, meyve bollaşacak, fiyatlar biraz düşer. Ama şunu unutmayın. Hep beraber bu zor günleri aşacağız. Biz ne Türkiye Cumhuriyeti’nden ne de bu milletten hiç umudumuzu yitirmedik. Hiç umudumuzu kaybetmedik. Bu millet o Kurtuluş Savaşı’nın zor günlerinde bile zorlukları kol kola girerek, omuz omuza mücadele ederek aşmış bir millettir. Bu günleri de aşacağız, bu zorlukların da üstesinden geleceğiz” dedi.

Eğitim-Sen Edirne Şubesi’nin kendisini ziyaret ettiklerini ve bir talepte bulunduklarını belirten Gürkan, “Okullarımızdaki sağlıklı içme suyuna çocuklarımızın ücretsiz erişimi için bir talepleri olmuştu. Benden sonra Vali Bey’i ziyaret ettiler. Vali Beyle müşterek bir toplantı yaptık. Yakın zamanda tüm okullarımıza, il genelinde Valiliğimiz ile birlikte içme suyu sebilleri ve arıtmalar kuracağız. Okullarda da çocuklarımız artık suyu taşımak zorunda, parayla su almak zorunda kalmayacaklar” dedi.

Edirne Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Canbaz, söz konusu projeyi ilerleyen günlerde daha da arttıracaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Halk Ekmek Büfeleri’nden 2,5 TL’ye ekmek satışı yaptı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30