banner78
banner25

"Haddini bilsin" çıkışına cevap geldi!

ETUS Yönetim Kurulu Başkan Hakan Giyik’in basın toplantısı düzenleyerek AK Parti Belediye Meclis üyelerine yönelik “Herkes Haddini Bilsin” çıkışı AK parti saflarında cevapsız kalmadı. AK Partili Belediye Meclis Üyeleri düzenlediği basın toplantısında eleştirilere cevap vererek Toplu Taşıma sistemini eleştirerek daha iyisinin yapılması gerektiği vurgusu yaptı.

AK Parti İl Binasında bulunan toplantı salonunda bu sabah gazetecilerle bir araya gelen AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan “Haddini Bilsin” çıkışına cevap verdi.

İlk olarak açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan “Giyik’in kendisine yakışmayan bir üslupla had bildirmeye kalkması umarım il ve son olur”dedi.

Özcan açıklamasında “hepimizin Edirne'ye karşı bir sorumluluğu var. ETUS denilince akla sadece taşıma sistemi değil, yerel yönetimlerin yani Recep Gürkan'ın bir sözü vardır doğrusu da o. ETUS’un yönetim kurulu başkanı Recep Gürkan'dır. Eğer Edirne halkında da bir memnuniyetsizlik varsa taşıma sisteminde bu memnuniyetsizlik artarak devam ediyorsa bunun da halkın seçilmiş iradesi olan belediye meclis üyelerimizin seslendirmesi kadar doğal bir şey yoktur”diyerek yaşanan karşılıklı tartışmanın bireysel olarak Hakan Giyik ve Ayhan Dinç kavgası olmadığını ifade etti.

Haddini bilsin açıklamasına değinen Merkez İlçe Başkanı Özcan “Hakan kardeşimin son yaptığı basın açıklamasında “Herkes haddini bilsin” çıkışı çok hoş olmamıştır. Herkes bilgisi ile tane tane cevap verir. Buradaki tek amaç Edirne halkının ulaşım sistemindeki memnuniyetini en üste taşımaktır”dedi.

Karşılıklı açıklamaların muhatabı olan AK Parti Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Ayhan Dinç ise açıklamasında “öncelikle yapmış olduğum basın toplantısını AK Parti Grup Başkanı olarak yaptım ve halkımızın sorunlarını dile getirdim.Sayın Hakan Giyik bey;

“Kimse haddini aşmasın herkes kendi işine baksın” demiş. Ben haddimi aşmıyorum halkımız bizleri seçti. Biz de Edirne’mizdeki olumsuzlukları söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Edirne hepimizin şehri; Bu şehirde yaşayan herkesin bu şehre karşı bir sorumluluğu var bunu unutmayalım. Ulaşım şehrin kanayan yaralarından sadece bir tanesi ve Yerel yönetimin sorumluluk alanındadır”diyerek kendilerinin yerel siyaset yaptığını ve ETUS’un yaşadığı ekonomik sıkıntıları, özelikle pandemi süresinde durumlarını bildikleri için gerekli desteğin belediye üzerinden sağlanması için destek verdiklerinin altını çizdi.

“Biz Ak Parti Grubu olarak vatandaşımızın sesi ve sorunların çözümü için milletimize söz verdik” diyen Dinç “Her sene aynı lafları duyuyoruz.Biz niye 15 gün 1 ay bekleyelim. Hizmet niye beklesin. Halkımız en iyi hizmeti almayı hak ediyor. Bunun için beklemeye gerek yok. Halkımıza şunu mu diyelim! Biraz daha otobüslerde üst üste gidip gelmeye devam edin. Duraklarda uzun uzun bekleyin. Biz ne dedik? Mesafeye göre en pahalı ücretin alındığı illerden başında Edirne geliyor dedik. Biz ne dedik? Kıymetli Edirne halkı ETUS’tan memnun değil dedik. Biz ne dedik? ETUS’tan kendi mal sahibi ve çalışanı da mutlu değil dedik. Demek ki bu işin içinde bir iş var kıymetli arkadaşlar. Kendisine bir soru sormak istiyoruz! Vatandaşın sesi olarak kaç kere toplu taşımayı tercih etmiş? Bir yerden bir yere giderken kaç kere durakta beklemiş? Yukarıdan konuşmak çok kolay. “Vatandaş bize güvensin demiş” Sayın Hakan Giyik beyin kendisini takip edeceğiz. Cumhur ittifakı olarak 15 gün sonra sosyal medyalarımızda, canlı yayınla, duraklarda ulaşım hizmetinin nasıl olduğunu yayınlayacağız”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30