banner137
banner25

Haberi olmadan evini kiralamışlar!

Edirne’de yaşanan bir olay “bu kadarı da pes” dedirtti!

Edirne’nin Dilaverbey mahallesi’nde bulunan bir ikameti sahibinin haberi olmadan kiraya verdiği anlaşılan kişi veya kişiler şaşkınlık yarattı.

Dilaverbey bey mahallesi Manyas Karakol sokak üzerinde bulunan İnanırlar apartmanı kat 1’de bulunan ikametini kontrol amaçlı eve gelen Sabiha İ. evin içinde birilerinin olduğunu fark etti. Daha öncede evini emlakçı aracılığı ile yabancı uyruklu şahıslara kiraya verdiği öğrenilen Sabiha İ. evinin boş olduğunu düşünerek temizlik yapmaya geldi. Bu sırada evin içinde birileri olduğunu fark eden ve zile basarak kapıyı açmalarını isteyen ev sahibi evin arka kısmından dışarıya kaçan bazı şahıslar olduğunu fark etti ve durumu polise bildirdi. Kapıyı açan ve evde kızı ile oturduğu görülen bir kadının evi bir emlakçıdan 2 bin TL karşılığında kiraladığını ve parayıda peşin verdiğini öğrendi. Polisin gelmesi ile konu açığa kavuştu ve evin söz konusu mahallede göçmenlerle sürekli irtibat halinde olan bir kişi tarafından ev sahibinin haberi olmadan kiraya verildiği ve evi kiralayan yabancı uyruklu aileninde dolandırıldığını anlaşıldı. Şikayetçi olunmadan ev sahibi evde bulunan kadın ve kızını mağdur etmemek adına evi bir kaç gün beklemek şartı ile boşaltmalarını istedi.

Sabiha İ. evinde doğalgazın pervasızca kullanıldığını bin 675 TL doğalgaz faturası geldiğini belirterek evin cam ve kapılarını sağlamlaştıracağını ve kilidini değiştireceğini söyledi.

Bilindiği gibi Kaleiçi semti tarihi bir semt olup biri Mithatpaşa bir diğeri ise Dilaverbey mahallesi olmak üzere iki mahalleyi bünyesinde barındıran bir semt ve semtin büyük bir kısmında bulunan tarihi evler ve binalar yabancı uyruklu şahısların legal veya illegal kullanımında bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30