banner137
banner25

Güvercinler esnafı bıktırdı!

Edirne’de insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu caddelerden biri olan Saraçlar Caddesi’nde esnaf güvercinlerden rahatsız.

Son zamanlarda ellerine aldıkları yemlerle cadde üzerine gelen bazı kişilerin yerlere attığı yemlerle güvercinleri alıştırdığı ve bu sayede ticari bir kazanım yarattığını belirten cadde esnafı, kuşların iş yerlerine zarar verdiğini tentelerin dışkılarından dolayı kirlendiğini bununda kötü bir görüntü oluşturduğunu ifade ettiler.

Defalarca Belediye ve Valiliğe konuyu ileten dilekçeler yazdıklarını söyleyen esnaflar “vatandaşların kuşlara olan ilgisi veya yarattığı görsellik belki güzel olabilir. Ancak dışkıları ve yarattığı yoğunluk olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Kuş pislikleri kanat çırpmaları ile yerden kalkıyor ve bunu soluyoruz. Sıcak havalarda ise bu daha da tehlikeli oluyor. Zabıta gereken tedbiri alsa da caydırıcı değil. Son birkaç gündür satıcılara yönelik çalışmaları var ve göz açtırmıyorlar diyebilir ama kalıcı çözüm üretmeleri gerekiyor” diyerek kuşların burada olmaması gerektiğini ve bir başka yerde yemlenmelerinin daha doğru olacağını kaydettiler.

Yazılı olarak yeni bir dilekçeyi de imza altına alarak ilettiklerini belirten esnaflar gerekenin yapılacağı konusunda umutlu olduklarını söylediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30