banner78
banner25

Gururu bir başka!
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 82. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej, Eski İstanbul Caddesi'ndeki İnönü İlköğretim Okulu'nun önünde toplandı.
Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan öğrencilerin arkasından yürüyen kortej, Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesi'ni geçerek Atatürk Anıtı'nın önüne geldi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Can, Sedefçi ve Cengiz, anıta yıl dönümü anısına çelenk sundu.
Edirne Belediyesi'ndeki Atatürk Odası'nın ziyaret edilmesinin ardından Edirne Halk Eğitim Merkezi'ndeki törene geçildi.
Buradaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türk bayrağı bir öğrenci tarafından öpülerek Vali Yardımcısı Can'a verilmesinin ardından konuşan Edirne Lisesi öğrencisi Gizem Tatlıcıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye askerlik mesleğinin ilk yıllarından Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı oluncaya kadar çeşitli zamanlarda birçok kez geldiğini söyledi.
Tatlıcıoğlu Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 82. yıl dönümünün coşkuyla kutlandığını belirten Tatlıcıoğlu, ''Her gelişinde Edirne halkı onu büyük coşku, saygı ve sevgiyle bağrına basmıştır'' dedi.
Kutlamalar, Edirne Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteriyle sona erdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30