banner137
banner25

Gürkan "yolların hepsini yapacağız kararlıyız!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan alt yapıdan kaynaklanan ve bozuk yolların tamamının bu yaz yapılacağını ifade etti.

Halk Ekmek açılışından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ülkenin dört bir yanında derin bir yoksulluk olduğuna dikkat çekerek; ekonomik sebeplere bağlı olarak yolları yapamadıklarını kaydetti.

Her geçen gün artan maliyetlere bağlı olarak asfalt yapım inde kullanılan malzemelerinde sürekli olarak fiyat artışı yaşadığını belirten Belediyen Başkanı Recep Gürkan “Ülkemizin her tarafını saran derin bir yoksulluk var. Örnek vereceğim, Edirne’de çok miktarda bozuk yol var alt yapıdan dolayı vatandaşın şikâyeti var haklılar. Bu yaz bu yolların hepsini yapacağız, kararlıyız. Geçtiğimiz Ekim ayında bu yolların yapılmasıyla ilgili planlamaya başladık, çalışmaya başladı arkadaşlarımız, tespitleri yaptılar. Neye ihtiyacımız var, ne kadara ihtiyacımız var sonuçta her şey paraya dayanıyor. Ekim ayında çalışmaya başladığımızda 100 bin ton asfalt yapalım Başkanım bu yıl dediler tamam dedik. 100 bin ton asfalt yapmak için mazotu, iş makinesi, doğalgazı onları bir tarafa koyuyorum onlar ayrı. Sadece Bitüm dediğimiz asfaltın ham maddesi vatandaşın zift bizim bitüm dediğimiz bir malzeme var. Petrol türevi onu TÜPRAŞ dan peşin para ile alıyoruz. Yatırdığımız para o gün ki kur üzerinden 10 kuruş eksik ise tanker sıraya girmiyor. 10 kuruşu tamamlıyorsunuz öyle sıraya giriyor. 100 bin ton asfalt yapmak için 5 bin ton altını çizerek söylüyorum”diyerek Ekim ayında çıkarılan fiyatın bir tonunun 3 bin 300 lira olduğunu, yani 16 milyon 500 bin lira paraya ihtiyaçları olduğunu ancak tonunun 6 bin liraya çıkması ile gereken paranın 30 milyon olduğunu kaydetti ve “geçtiğimiz 2 güne kadar 8 bin 320 bin liraya çıktı. Bizim 16,50 oldu 41,50 milyon TL. Bugün sabah gözümüzü açtık artık benim telefonda uygulaması var oraya bakıyoruz Bitün fiyatı, akaryakıt fiyatı, bu sabah baktım 9 bin 271 lira olmuş yani tonuna yaklaşık bin lira zam gelmiş. Ama biz 5 bin ton alacağız. Dolayısıyla tonundaki bin liralık artış bize 5 milyon TL bir yük olarak geliyor. Şimdi bizim 41,50 milyon çıktı 46,50 milyona tablo bu. Mazot için geçen hafta bir indirim yaptılar 20 lira 34 kuruşa düşmüştü. Dün akşam itibariyle 23 lira 70 kuruş 24 lira”diyerek belediyenin yıllık 700 bin litre mazot kullandığına dikkat çekti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30