banner137
banner25

Gürkan "suç duyurusunda bulunacaksın!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kent içerisinde başıboş gezen atların sorumluluğunun Tarım İl Müdürlüğü’nde olduğunu belirterek eleştirilere ve iş yapılmamasına tepki gösterdi.

Kentin en işlek caddelerinde başıboş bir şekilde dolaşan atların sorumluluğunun Edirne Belediyesinde olduğu sözlerine tepki gösteren Belediye Başkanı Recep Gürkan; defalarca söylemelerine rağmen belediyeyi iş yapmıyormuş gibi gösteren Tarım İl Müdürlüğü’nü eleştirdi ve başıboş dolaşan atların sahipli olduğunu ve sokak havyanı olmadıkları için belediye tarafından toplanmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Belediyelerin sadece sokak hayvanlarını toplayarak barınağa götürdüğünü ancak at ve benzeri hayvanların sahipli olduğu için belediye tarafından değil Tarım İl Müdürlüğü tarafından alınması gerektiğini ifade eden Gürkan, bir vatandaşın kendisini başıboş atlar için aradığını, kişinin Tarım İl Müdürlüğünü aramasına rağmen belediyeyi araması gerektiğinin söylendiğini belirterek “at ne zaman sokak hayvanı oldu da belediyenin görevi oldu bu? Gerçekten ayıp. Belediyeye saygınız yok anlıyorum, canlıya saygınız olsun. At ne zaman sokak hayvanı oldu da belediyenin görevi olacak? Ha şunu anlarım. İmkanımız yok, personelimiz yok, aracımız yok destek, olun beraber yapalım bu anlaşılabilir bir şey. Bunda yanlış bir şeyde yok ayıp bir şeyde yok. Ama her sıkıştığınız da her kötü bir şey olduğunda belediyenin görevi. Kardeşim atlar Tarım İl Müdürlüğü’nün görevi. Tarım İl Müdürlüğü görevini yapsın”diyerek başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’na verdiği talimatla “bir kez daha olursa suç duyurusunda bulunacaksın. Nasıl bize bulunuyorlar sende bulunacaksın. Buradan talimat veriyorum sana. Böyle bir şey olmaz ya. Ben nasıl sokak hayvanlarına çip takıyorsam Tarım İl Müdürlüğü’de atlara çip takmak zorunda, kayıt altına almak zorunda”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30