banner78
banner25

Gürkan "inşaattan önce alt yapısı yapılacak!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 2023 yılının ilk Olağan Meclis Toplantısı’nda alt yapı konusunda devam eden çalışmalara değindi. Alt yapı çalışmaları ve diğer devam eden çalışmaların devamı için iki ayrı dilim halinde 200’er milyon TL’lik kredi kullanımı için yetki istedi.

2017 yılında alt yapı projesinin İller Bankası tarafından çizilerek bitirildiğini ve keiflerinin yapıldığını belirten Gürkan “Aralık 2017’de de ihalesini yaptık. O günkü keşfimiz 2017 rakamlarıyla 355 milyon TL’idi. Yüzde 38 kırımla ihale sonuçlandı. 215 milyon TL ile sözleşmeyi imzaladık. Bugün bunu yapmaya kalksak 2022 fiyatları ile kesif bedelimiz 1 milyar 744 milyon TL, ihale bedelimiz de 1 milyar 64 milyon TL civarında olacak. Bugünkü rakamlarla belki de buna başlamazdık”diye konuştu.

Gürkan bugüne kadar harcanan paranın KDV dahil 263 milyon TL, KDV hariç 216 milyon TL olduğunu belirterek “216 milyon TL ile 400 km içme suyunun yüzde 65’ini bitirdik, 130 km kanalizasyonunun yüzde 98’ini bitirdik, 42 km yağmur suyu toplama kanalının da yüzde 55’ini bitirdik. Bana sorarsanız bu parayla bir mucize gibi bir şey. Ön gördüğümüz ödeneği tedarik edersek, altyapının en sıkıntılı dönemi bitiyor” dedi.

Edirne (Merkez) Muhtelif Mahalle, Cadde ve Sokaklarda İçmesuyu, Yağmursuyu ve Kanalizasyon İnşaatı yapım işi için İller Bankası A.Ş.’den 200.000.000,00-(İkiyüzMilyon) TL ek kredi kullanılması ve ek kredi kullanılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan borçlanma yetkisi alınması oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan Meclis toplantısında önemli bir konuya dikkat çekerek geçmiş yıllarda yapılan hataların bir daha yaşanmaması için imara açılan alanlarla ilgili bundan böyle o bölgenin alt yapısının önceden parsel bazlı yapılarak hazır hale getirileceğini ve inşaatların tamamlanması ile yol-su- elektrik gibi hizmetlerin vatandaşa sunulmuş olacağını kaydetti.

Kimyalar mevki olarak bilinen ve imara yeni açılan alanda bu uygulamaya başladıklarını belirten Gürkan “Kimyalar mevkiinde yeni bir model olsun diye inşaatlar başlamadan bütün parsellerin başına içme suyunu, kanalizasyonunu ve diğer hatları çektik. Her parselin başında bu hazır. Dünya bunu böyle yapıyor. Türkiye’de ise inşaat bittikten sonra biz alt yapıyı yapıyoruz. Orada bir örnek uygulaması olsun dedik”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30