banner78
banner25

Gürkan'ın davasında tutuklu sanık kalmadı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında aralarında müşteki-sanık olarak bulunduğu ve Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 11.duruşma bugün gerçekleşti.

Saat 17:00’da başlayan duruşmaya Müşteki- Sanık sıfatı ile katılmayan Recep Gürkan’ı mahkemede avukatları temsil etti.

2019/269 esas numarası ile Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki-sanık sıfatı ile aralarında bulunduğu ancak katılmadığı duruşmada yine karar çıkmadı. 11. duruşmanın yapıldığı mahkeme 1 Şubat 2023 günü saat 10:30’a ertelendi.

“Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve şantaj”davasında açık yargılama saat 17:00’da başladı. Avukatların katıldığı duruşmada söz konusu davanın tek tutuklu sanığı Muhammed T. SEGBİS üzerinden tutuklu bulunduğu cezaevinden bağlanarak duruşmaya katıldı.

Mahkeme başkanı tarafından sorulan soruları cevaplayan ve 1 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Muhammed T. tahliyesini talep ederek olayla bir ilgisinin olmadığını, firari sanık Şükrü B. tarafından üzerine atılı suçları kabul etmediğini ve olayın tamamen bir kurgudan ibaret olduğunu yineledi.

Davaya katılan Sanık Osman K. ise önceki savunmalarını tekrar ederken bilirkişi raporunda aleyhe olan hususları kabul etmediğini belirtti.Hakkında imza atmaya yönelik adli kontrol tedbiri uygulandığını ve bunun yarattığı mağduriyetten dolayı kaldırılmasını istedi.

Katılan Sanık Recep Gürkan müdafileri olan Av, Harika Taybıllı ve Av. Bilal Veske' de okunan müzekkere cevaplarına ve bilirkişi raporunda aleyhe olan hususları kabul etmediklerini belirterek Gürkan’ın beraatine karar verilmesini talep ettiler.

Sanık Salih Y. müdafisi Av. Gökhan Karakoç ve Av.Engin Yağcılar ise sanık Şükrü B.’nin davadan haberdar olmasına rağmen kötü niyetli olarak davanın uzaması için yurt dışından ülkeye gelip dosyada savunma ve beyanda bulunmadığını, yargılamanın uzun zamandır sürdüğünü, delillerin toplandığını ve dosyanın mütalaaya tevdiini talep etiklerini belirtti ve Sanık Salih Y. hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep ettiler.

Verilen aranın ardından Cumhuriyet Savcısına sorulması üzerine tutuklu sanık Muhammet T.’nin tutuklulukta kaldığı süre ve delillerin önemli bir kısmının toplanmış olması hususu değerlendirildiğinde sanığın tahliyesine karar verildi.

Mahkeme 1 Şubat 2023 tarihine ertelenmiş oldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30