banner78
banner25

Gürkan'ın beklenen davası ertelendi!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ında aralarında müşteki-sanık olarak bulunduğu ve Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve şantaj”davasındaki 10.duruşmaya bugün 3 .Ağır Ceza mahkemesinde devam edildi.

Müşteki- Sakın sıfatı ile duruşmaya katılmayan Recep Gürkan’ı mahkemede avukatları temsil etti.

2019/269 esas numarası ile Edirne 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın müşteki-sanık sıfatı ile aralarında bulunduğu ancak katılmadığı duruşmada yine karar çıkmadı.Mahkeme 7 Ekim 2022 saat 14:00 tarihine ertelendi.

“Birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve şantaj”davasında açık yargılama yapılarak saat 11:00’da başladı. Avukatların katıldığı duruşmada söz konusu davanın tek tutuklu sanığı Muhammed T. SEGBİS üzerinden tutuklu bulunduğu cezaevinden bağlanarak duruşmaya katıldı.

Mahkeme başkanı tarafından sorulan soruları cevaplayan ve yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunan Muhammed T. tahliyesini talep ederek olayla bir ilgisinin olmadığını, firari sanık Şükrü B. tarafından üzerine atılı suçları kabul etmediğini ve olayın tamamen bir kurgudan ibaret olduğunu yineledi.

Mahkeme tarafından yurt dışında firari sanık sıfatı ile bulunan Şükrü B’ hakkında uzun bir aradan sonra Bulgaristan mahkemelerine yazılan resmi yazılara cevap geldiği, tercüman aracılığı ile alınan ifadesinin mahkemeye gönderildiği görüldü.

21 ay tutuklu kaldıktan sonra denetimli serbestlik şartı ile salınan ve her gün yaşadıkları karakola giderek imza atan Sinan A.,Şaban G ve Salih Y.nin de katılmadığı duruşmada Osman K. tutuksuz olarak katıldı. Duruşmanın 5’nci celsesinde tahliye olan tutuklu sanıklardan Osman K’da suçlamaları kabul etmeyerek kendisinin emekli polis olmasından dolayı geçimini zorlukla sağladığı ve yaşamını olumsuz etkileyen bu olay sonrasında kendisine gelen iş taleplerini denetimli serbestlik şartlarını yerine getirdiği için yapamadığını belirterek denetimli serbestlik halinin kaldırılmasını talep etti.

Katılan avukatlar tarafından da sanık ifadeleri yenilendi ve denetimli serbestlik şartlarının kaldırılması istenerek davanın sonlandırılması istendi.

Duruşmaya verilen ara sonrasında mahkeme heyeti tutuklu sanık Muhammed T’nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıkların denetimli serbestlik şartlarının devamına karar vererek duruşmayı 7 Ekim 2022 saat 14:00 tarihine erteledi.

Bilindiği gibi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan söz konusu davada müşteki sanık olarak 75 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanıyordu.

Söz konusu davanın nedenli önemli olduğu ise Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan’ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir barda kadeh kaldırıp, şarkı söylediği görüntülerle ilgili 'suçu ve suçluyu övme' suçundan tutuksuz yargılandığı davada 2 ay 15 gün hapis cezası alması ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması sonrasında 5 yıl herhangi bir suçtan dolayı ceza almaması gerekiyor. Devam eden mahkeme sonucunda olası bir ceza çıkması durumunda Recep Gürkan’ın başkanlık görevinin düşmesi en önemli konuların başında görünüyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30