banner137
banner25

Gürkan "içme suyumuzda sorun yok!"

Edirne’de son haftalarda hastanelerin acil servislerinde yaşanan bulantı,kusma ve ishal gibi belirtilere bağlı yığılmalara ilişkin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sorulan soru üzerine açıklama yaptı.

Acil servislerde yaşanan vakalar sonrası yetkililer açıklama yapmazken bazı kaynaklar yaşanan sorunun içme suyuna bağlı olduğunu belirterek farklı yorumlara neden oldular.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise mevsimsel geçişlerde bu ve benzeri vakaların görülebileceğini ifade ederek soruna ışık tutarken, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kendisine yöneltilen bir soru üzerine Edirne’de faaliyet gösteren özel bir okulun içme suyunda sorunla karşılaşıldığını ancak söz konusu okulun artezyen kullandığı için bazı öğrencilerinde bu sorunu yaşadığını ifade etti.

Gürkan açıklamasında “Yaver bey araştırmış. Bir özel okulda kullanılan artezyenden dolayı bir sorun yaşanmış. Arkadaşlar bizde olursa biz zaten açıklarız bunu. Biz iki arıtmada da sürekli analizler yapıyoruz, artı Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü bizim bilgimiz olmadan, kentin farklı yerlerinden numuneler alarak hıfzıssıhhaya gönderiyor. Biz onların nereden numune aldığı bilmiyoruz. Bu şakaya gelecek bir iş değil ama en kolay iş her işte belediyeyi suçlamak. Kimse kendi gözündeki merteği görmeden hep belediyenin gözündeki çöpü görmeye çalışıyor ama hakikaten yeter yani”dedi.

Başkan Yardımcısı Mak.Müh.Yaver Tetik ise “Gerekli denetimleri yaptırdım. Orada kullanılan su bizim şebeke suyumuz değil ama biz her gün şehrin değişik yerlerinden numune alıyoruz ve onları tahlil ettiriyoruz. Biz her gün yapıyoruz bunu”diyerek şebeke suyunda bir sorun olmadığının altını çizdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30