banner78
banner25

Gürkan "Edirne esnafı için çağrıda bulundu!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne’ye her gün gelen Bulgaristan vatandaşlarının yoğun olarak takip ettiği sosyal medya hesabı “ПАЗАРУВАНЕ В ОДРИН”, “Edirne’de alış veriş” sahibi Sezgin Öztürk’e özel açıklamalarda bulundu.

Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşlarının güvenli şehir Edirne’de rahatça dolaşabileceklerini,yaşadıkları en ufak bir sıkıntıda belediyenin kapısını çalmadan girerek tüm sorunların çözüm için aktarabileceklerini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne esnafına daha çok katkı sağlayacağına inandığı 250 bin takipçisi bulunan sosyal medya hesabı üzerinden Bulgaristan vatandaşlarına çağrıda bulundu.

Daha önceki yıllarda Bulgaristan ekonomisinin kötü olduğunu ve Edirne’den ve Türkiye’den çok sayıda vatandaşın hem turizm hemde alış veriş için gittiği ülkede esnafa destek olduğunu belirten Gürkan “Bulgaristan Cumhuriyeti’nin değerli vatandaşları ve tabii ki Edirne’nin çok sevgili komşuları”diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti.

“Kuşkusuz ülkeler bazen ekonomik anlamda sıkıntılı günler yaşayabilirler. Bundan 20-25 yıl önce Bulgaristan’ın ekonomik anlamda desteğe ihtiyacı vardı ve öncelikle Edirneliler olmak üzere Türk vatandaşları Bulgaristan’a ekonomik anlamda giderek,gelerek turizm faaliyetleri ile yada alış verişlerinde çok önemli desteklerde bulunmuşlardı. Bugün aynısını 3 yıldır, Bulgaristan vatandaşlarının öncelikle Edirnemize yaptığı alış veriş ve turizm amaçlı faaliyetler ve ekonomik desteklerini görüyoruz ve bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum”diyerek aynı coğrafya üzerinde binlerce yıldır bir ve beraber yaşadıklarına dikkat çekti.

Sevginin sınırı olmadığının altını çizen Gürkan “sevginin sınırı yok. Birbirini kabul etmenin sınırı yok. Birbirine destek olanın sınırı yok. Bu anlamda dünyada hiçbir ülke arasında ve hiçbir millet arasında yok. Edirne hepinizin çok geldiği ve çok sevdiğini bildiğim bir şehir. Edirne’ye her geldiğinizde kendinizi güvende hissetmenizi isterim. Her hangi bir sıkıntıya girdiğinizde,bir problem ile karşılaştığınızda bana ve Denislava (Sezgin’e) çekinmeden ulaşabilirsiniz. Belediye binamızın kapısı Edirne’ye gelen herkese sonuna kadar açık. O kapıyı çalmadan içeri girebilirsiniz”dedi.

2022 yılının Edirne yılı olduğunu ve sayısız etkinliğe 2022 yılında komşularını beklediklerini belirten Gürkan “Sizleri daha sık bekliyoruz. Edirne hepimizin şehri. Edirne insanların ortak şehirlerinden biri. Tıpkı Plovdiv, Sofya, Kırcaali gibi. Edirne’ye hep gelin hep güler yüzle karşılaşacaksınız. Edirne sizin için güvenli bir şehir. Aklınızda hiç bir soru, hiçbir tereddüt kalmasın”dedi.

Sosyal Medya hesabı yöneticisi Sezgin Öztürk ise söz konusu sayfanın çok sıkı takipçileri olduğunu ve amacının reklam değil insanları doğru ve güvenilir alanlara yönlendirmek olduğunu belirtti.

Söz konusu sayfa üzerinden çok sayıda belediye başkanı ve yetkilinin çağrı yapmak istediğini ancak kendisinin Edirne’de yaşamasının Edirne’ye yakışacağı inancı ile kimseyi bir başka şehre yönlendirmek gibi bir düşüncesinin olmadığını belirten Öztürk “ben bu sayfayı eşim ile beraber koordine ediyorum. Bulgaristan’da yaşayan insanları Edirne’ye gelmeleri,nereden neler alabileceği ve nasıl alış veriş yapacağı konusunda bilgilendiriyorum.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan da hiçbir karşılık beklemeksizin bir açıklama almak istedim.Çünkü Bulgaristan vatandaşları buna çok önem veriyor ve izlediklerinde Edirne onların gözünde daha güvenilir ve daha sıcak bir şehir olarak gözükecek”dedi.

Söz konusu paylaşımını yaptı videoyu ise Bulgarca olacak şekilde 11 Mart 2022 Cuma günü yayınlayacağını bu sayede Edirne’ye daha çok vatandaşın gelmesini sağlayacağını belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30