banner137
banner25

Gürkan "Danıştay’ın bu kararı yüreğimizi acıttı!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Öğrenci Andı’yla ilgili aldığı karara üzüldüklerini belirterek, “Danıştay’ın bu kararı yüreğimizi acıttı” dedi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Öğrenci Andı ile ilgili kararını değerlendiren Belediye Başkanı Recep Gürkan, hayatı boyunca ‘Ne mutlu Türk’üm’ demeye devam edeceğini söyledi.
 
Danıştay ve Yargıtay kararlarının herkesi bağladığını belirten Gürkan, “Ama bu karar yüreğimizi acıttı. Türk kimliği Türkiye Cumhuriyet’inde bir üst kimlik. Burada kimseye senin ırkın Türk’tür denmiyor. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren bir üst kimliktir bu. Biz hepimiz Andımızı okuyarak, mezun olduk” diye konuştu.
 
Andımızı, yüreklerde okumaya, söylemeye devam edeceklerini belirten Gürkan, “Bizler, ‘Ne mutlu Türk’üm demeye’ devam edeceğiz. ‘Ne mutlu Türk’üm’ demek suçsa bu suçu işlemeye de devam edeceğiz. Ben bundan da gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üyesi olmaktan, etnik kökene bakmaksızın; Kürk Kürtlüğü ile Arnavut Arnavutluğu ile elbette gurur duyacak bunda hiçbir yanlış yok. Ama burada Andımız’daki Türk kimliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin paydaşlarından biri olmak, eşit yurttaşlarından biri olmak, eşit vatandaş olma anlamındadır. Yoksa ben Türk değilim, diyen birine sen illa Türk’sün deme anlamında bir ifade değildir. Andımız’daki sadece bir millet oluşturma, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bütün vatandaşları bir üst kimlikte buluşturma olayıdır. Ben hep çok mutlu olarak okudum. Hayatım boyunca da Andımızı okumaya yüreğimden devam edeceğim. Ne mutlu Türk’üm demeye de devam edeceğim” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30