banner78
banner25

Gürkan “arzumuz seyircili oynanması!”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bu yık yapılması planlanan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin seyircili oynanmasını arzu ettiklerini belirtti.

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılamayan ve bu yılda vaka sayılarındaki duruma göre seyircili veya seyircisiz oynanması düşünülen Yağlı Güreşler için Belediye Başkanı Recep Gürkan açıklama yaparak tesis anlamında tüm hazırlıkların tamam olduğunu,şu an için seyircisiz oynanması konusunda çalışma yapıldığını ancak aşılama takvimindeki seyre göre belli sayıda seyirci ile de oynanmasının mümkün olabileceğini kaydetti.

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin, 9-10-11 Temmuz tarihlerinde Edirne Sarayiçi Er Meydan’ında oynanacağını belirten Belediye Başkan Grükan “arzumuz ve isteğimiz seyircili olması doğal olarak . Çünkü bütün takım sporları veya kitle sporlarının en büyük moral kaynağı seyirci. Biz Kırkpınar için o gün ki şartlarda seyircisiz olarak izin aldık. Ama ben ilk yaptığım açıklamada da söylemiştim, şu anda seyircisiz ama gelişen şartlara göre biz bunu sağlık bakanlığımızla görüşerek tekrar değerlendireceğiz. Vaka sayıları gittikçe düşüyor, inşallah daha da düşer. Öncelikli olarak toplum sağlığı için düşer, en büyük arzumuz bu.Şu anda gidişat iyi”diyerek gerekirse hızlı test kitlerinde istifade etmek istediklerini belirtti.

Karşılaşmaların vaka sayılarındaki düşüşe göre yüzde 50 veya yüzde 25 kapasite ile de oynanabileceğini belirten Gürkan “bizim gönlümüz seyircili yapmaktan yana, inşallah başarırız. Ama kesin olan şu bu yıl Kırkpınar’ın festival boyutunu yapmayacağız, sadece güreşler olacak. Yani Sarayiçi’nde geçmiş yıllarda görmüş olmaya alışık olduğumuz festivalle ilgili sosyal etkinlikler olmayacak. 9’unda Cuma günü ağayı karşılamakla başlayacağız sonrasında Belediye’ye geleceğiz, Atatürk anıtına çelenk koyacağız. Ardından Saraçlar Caddesi’ndeki yeni koyduğumuz Pehlivanlar Heykeli’nin açılışını yapacağız, oradan Pehlivanlar Mezarlığı’nda duamızı yapıp güreşlerimizi başlatacağız”ifadelerini kullandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30