banner78
banner25

Gürkan "3 kuyu daha ilave edildi!"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Edirne içme suyu ihtiyacının giderilmesi konusunda çalışmaların istenilen seviyede gittiğin ve tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

1992 yılından bu yana Süloğlu barajından içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirten Gürkan duruma göre takviye amacıyla Paşaçayırı su kuyularını devreye soktuklarını ve ihtiyaca bu şekilde cevap verebildiklerini aktardı.

2017 yılında DSİ ile yapılan protokol sonrasında Kırklareli Kayalıköy barajından su ihtiyacının karşılanması için çalışma başlattıklarını ve içme suyu ihtiyacını bu barajdan sağlandığını belirten Gürkan, öngörülemeyen kuraklık etkendi karşı karşıya kalınmasından dolayı tekrar Süloğlu barajına dönmek zorunda kaldıkların belirtti.

Yaşanan kuraklığın tüm Türkiye’de olduğunu ifade eden Gürkan; beklenen yağışların yağmaması durumunda ilerleyen süreçte bir takım kısıtlamalara gidebileceklerini kaydetti.

Gürkan yaptığı açıklamada “Trakya’da son 91 yılın en kurak yılı olması nedeniyle Kayalı barajındaki su rezervinin de ölü hacme yaklaşması nedeniyle biz tekrar Süloğlu barajına döndük.Yaklaşık 14 milyon metre küp suyu olan Süloğlu barajı bizim ihtiyacımıza cevap verebilecek ölçüde”dedi.

Öte yandan Paşaçayırı mevki olarak bilenen alanda 12 tane içme suyu kuyusu olduğunu ve DSİ ile yapılan ortak çalışma neticesinde 3 tane daha yeni kuyu açtıklarını belirten Gürkan ;” “geçen hafta arkadaşlar çalışmalarını yaptılar. Şimdi 3 tane daha ilave kuyu açıyoruz.Kuyu sayımız 15’e çıkacak ve buradan içme suyumuzun sağlamış olacağız”şeklinde konuştu.

Yapılacak kısıtlamalar ile ilgili çalışma başlattıkların ve ilerleyen günlerde vatandaşların evlerine musluk ağızlarına takılacak özel bir aparat dağıtacakların belirten Gürkan “Bunun ile ilgili üzerinde çalıştığımız çeşitli konular var, suyun daha tasarruflu kullanılması, daha ekonomik kullanılması şeklinde önümüzdeki günlerde vatandaşlara açıklayacağız. Su tasarrufu konusunda nasıl davranmamız gerekiyor, hangi davranışları değiştirmemiz gerekiyor, hangi alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor bu çalışmayı da DSİ ile müşterek yapıp Edirne kamuoyuna açıklayacağız. Bir çalışma yapılıyor.Musluklar için bir aparat suyun daha tasarruflu kullanılmasına, ihtiyacı kadar ama daha tasarruflu kullanılmasını öngören birtakım çalışmaları var arkadaşlarımın önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağım”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30