banner78
banner25

Gürkan "25 bin metrekare yeşil alan olacak!"

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın Selimiye Çevre Düzenlemesi projesi dahilinde Kıyık caddesi ve Orduevi kavşağına kadar olan alanın da sokak iyileştirme çalışması kapsamında Çevre ve Şehircilik Bankalığı eliyle ele alınacağını söylemesi üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da yapılacak çalışmaya ilişkin bilgiler verdi.

“Fatma hanım doğru söylemiş”diyerek başladığı konuşmasında Belediye Başkanı Recep Gürkan elden geçirilen alanın 72 bin metrekare olduğunu ve sadece ön alanın 52 bin metre kare olduğunu kaydetti.

Yapılacak çalışmada her yerin beton olduğu eleştirilerine de açıklık getiren Gürkan “orada 25 bin metrekare yeşil alan olacak bugün beton yaptınız denilen yerler zaten asfalttı. Ona da dikkatinizi çekmek isterim. Yani taştı, betondu zaten”dedi

Selimiye’nin etrafının rekreasyon ile beraber yeni ihtiyaçları ortaya çıkardığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan“öncelikle ilk etapta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yaptığımız değerlendirmelerde Havlucular Hanı yeni Mezit bey Hamamının yanındaki hanın en azından cephe iyileştirmelerini yapalım diye konuştuk. Orasının röleveleri çıkarıldı. Koruma Kurulu tarafından bu röleveler onaylandı. Sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımız Kıyık caddesi üzerindeki yani Orduevi’nden Halk Eğitime kadar olan o ön cephedeki dükkanların bunların iyileştirilmesine ne dersiniz dediler. İyi olur dedik ve onların şu anda projeleri çıkarılıyor. Orada çünkü çok fazla tescilli bina yok. Genelde modern binalar. Onların henüz olup olmayacağı çok net değil. Ama Havlucular Hanı ve Mezit Bey Hamamı kesin bir restorasyon yapılacak ama bildiğimiz anlamda tarihi eser restorasyonu değil, bizim daha önce Balıkpazarı caddesinde yaptığımız sokak sağlıklaştırması tarzında çatı,dış cephe ve cam,çerçeve gibi aynısı”dedi.

Mimar Sinan caddesi üzerinde ki iş yerlerinin de iyileştirmelerinin yapılacağını belirten Gürkan “Bayramın hemen öncesi veya sonrası açılışı yapılacak.Bana Cumhurbaşkanımızın geleceğini söylediler ama o çok net değil.Vatandaşlarımız şunu söylüyorlar. Her yer beton oldu diye.Havalar iyileşiyor.Yakında yemyeşil bir alan görecekler. Burada toplam 72 bin metrekarelik bir alanın rekreasyonunu yaptık. Caminin ön tarafının alan büyüklüğü ise 52 bin metrekare yani Taksim meydanından daha büyük bir alan diyebiliriz. Orada 25 bin metrekare yeşil alan olacak bugün beton yaptınız denilen yerler zaten asfalttı. Onada dikkatinizi çekmek isterim yani taştı betondu zaten. Orada tamamen kullanılan malzemeler doğal malzemeler,doğal taşlar kullanıldı. Şu anda peyzaj çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç ünitelerinin tuvalet kafeterya,büfe oturma yerleri, turizm zabıta bürosu gibi yerlerde yakında bitecek inşallah. Mayıs başında halkımızın hizmetine açacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30