banner137
banner25

Güngörmedi "yapılanlar eşitlik ilkesine aykırı"!

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Av.Burak Güngörmedi “tam kapanma” sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.Kapanmanın bazı noktalarının düşündürücü olduğunu belirten Av.Güngörmedi alkol satışı yapan marketlerin açık tutularak Tekel bayilerinin kapalı tutulmasına anlam veremediklerini ve bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu.

Partisinin Merkez İlçe toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan ilçe başkanı Av.Burak Güngörmedi Tam Kapanma adı altında uygulanacak tedbirlerin kafaları karıştırdığına dikkat çekerek “eşitlikten bahsediyoruz. Bir tekel bayiinde peynir de satılıyor, ayran da, sütte satılıyor. Tekel bayiinde sadece tekel ürünü satılmaz. Ruhsatının içeriği farklı. Baktığımızda büyük market olarak konuşalım. Büyük marketlerde de tekel reyonu var. Kasalarında sigara reyonu var. Sen büyük marketi kapamıyorsun. Diyorsun ki; ‘Sen açıksın. Ama alkol satamazsın.’ Geliyorsun küçük işletmeye, ‘Sen tekel bayiisin. Seni kapatıyorum.’ Eğer böyle bir şey olacaksa büyük bir hata olur. Eşitliğe aykırılık olur. Ona da dersin ki; ‘İçki ve tekel ürünü satışın yasak.’ ‘Cezası var. Biz kontrollerimizde bunu tespit edersek senin dükkanını kapatırız. Mühürleriz. Sana ceza keseriz idari yoldan ne gerekiyorsa yaparız. O ayrı bir şey. Hukuk devleti ile bağdaşan bir şey. Ancak seni kapatıp diğerlerini yasakladı. Böyle olursa bu da hukuk dışına çıkılmıştır anlamına gelir”ifadelerini kullandı.

CHP’li Edirne Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere kurulan İmece teşkilatına 128 yardım kolisi hazırlayarak teslim eden Av.Güngörmedi “biz bugün Merkez İlçe Teşkilatı olarak Edirne Belediyemizin geçen sene kurmuş olup işleme almış olduğu İmece Teşkilatına 128 koli yardımında bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Kovid nedeniyle, kendi elimizle dağıtım olursa daha da yayılabileceğini değerlendirdiğimiz için yönetim olarak karar aldık. 128 koliyi Edirne Belediyesi İmece ekiplerine bağışta bulunuyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30