banner137
banner25

Günde 6 bin takım elbise üretiyorlar!

Edirne’de 30 yıldır faaliyet gösteren şahinler Holding bünyesindeki Modavizyon A.Ş.Fabrikası günlük 6 bin takım elbise üretimiyle yurt dışındaki tedarikçilerin talebinin karşılanmasından büyük rol oynuyor. Söz konusu takım elbise üretimi ile Türkiye’de günlük üretim anlamında da bir rekora imza atılmış oluyor.

En çok kadın çalışanın bulunduğu fabrikada toplam 2 bin 500 kişi çalışıyor.

İstihdama yönelik personel sayısı ile Edirne’de en çok işçinin çalıştığı fabrikalar arasında ilk sırayı alan Modavizyon AŞ. Dünyaca ünlü markalara hazır giyim ve konfeksiyon üretiminde önemli bir yer tutuyor.

Fabrikanın durumu ve üretimi hakkında bilgi veren Modavizyon AŞ.Genel Müdürü Turgut Bakır yaptığı açıklamada 2 bin 500 kişi olan personel sayısını ilerleyen günlerde 3 bin seviyesine çıkarmak istediklerini belirterek şunları söyledi.

Bakır “Fabrikamız 30 yıldır Edirne’de faaliyet gösteriyor. 2 bin 500 çalışanımız var. Son dönemde pandemide etkilenmeyen şirket yoktu. Bazı sektörler çok iyi iş yaptılar ama konfeksiyon özellikle hazır giyim ve erkek konfeksiyonu bu dönemden çok etkilendi. Şu anda onu telafi etme aşamasındayız. İki seneden sonra güzel siparişler aldık. Bu yılın ilk altı ayı çok iyi geçti. İlk harekette biraz hızlı miktarda talep geleceğini biliyorduk. Şu anda o talep biraz düştü. Tekrar hastalığın yaygınlaşması, yaz dönemi olması klasik erkek giyimine ilgiyi bir miktar azaltmış gibi görünüyor ama önümüzdeki aylarda tekrar hareketlenir diye düşünüyoruz”dedi.

Günde 16 saat hiç durmadan çalışarak 6 bin takım elbise üretimi yapabilen fabrika İspanya başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesindeki erkeklerin takım elbise ihtiyacını karşılıyor. Genel Müdürü Turgut Bakır, “Şu anda fabrikamızda fiili olarak günlük 6 bin erkek takım elbise üretiliyor. Bu Türkiye’deki en büyük rakam. Güzel bir dönem yaşıyoruz. İnşallah azalmaz ama Avrupa Merkez Bankası ve Amerikan Merkez Bankası’nın faiz arttırım söylemleri ve fiiliyatta da arttırım işlemleri devam ediyor. O nedenle piyasada döviz azalması yaşanabilir. Onu da bu dönemde Türkiye’yi ziyaret eden Bulgar vatandaşları, gurbetçilerimiz ve iş hareketinin fazla olması, ihracatçı firmaların burada faaliyet göstermesi kapatıyor. Takım elbiseler bizim ürettiklerimiz ağırlıklı olarak İspanya’ya gidiyor” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30