banner137
banner25

GTİ kamera kayıtlarını inceledi!

Kapıkule sınır kapısında yaşanan TIR kuyruklarında rüşvet çarkının döndüğü yönündeki haberimize istinaden Gümrük Ticaret İşletmeleri A.Ş. (GTİ) konuya ilişkin açıklama yaparak olayın yaşandığı saat ve andaki kamera kayıtların incelendiğini ve çalışma başlatıldığını belirtti.

2 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 16:40’ta yurtdışına çıkış yapacak olan bir TIR aracının sürücüsünün sıra numarası almak için yanaştığı gişede çalışan memura evrakların içinde 100 TL vermek istemesi ve çalışan personelin bunu geri çevirerek üstlerine bildirmesi yönündeki haberimiz üzerine GTİ kamera kayıtlarını incelediklerin ve olayla ilgili çalışma başlattıklarını belirtti.

Söz konusu TIR sürücüsünün gişeye yanaştığını ve kamera kayıtlarında para verdiği ve çalışanın parayı almadığını açıkça görüldüğünü belirten GTİ yetkilileri, verilen paranın TIR araçlarının frigo veya çadırlı şeklinde ayrıştırması için olmadığını, kullanılan sistemin buna olanak tanımadığını belirterek konunun titizlikle araştırıldığını belirttiler. Daha önceki süreçte de buna benzer olaylar yaşandığını ve olayın adli sürece taşındığını belirten yetkililer bu ve benzer durumlarda söz konusu bir ihlal ve art niyet varsa gerekenin derhal yapılacağını kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30