banner78
banner25

Gerçek yangını tatbikat gibi yönetti!

Edirne merkez Şükrüpaşa mahallesinde bulunan Vali Fahri Yücel İlkokulu çatı katında çıkan yangın büyük paniğe neden oldu.

Okulda eğitim ve öğretimin sürdüğü bir sırada çatıdaki mebran tamiratı yapan işçilerin mebran yapıştırması sırasında pürmüzü çatı kaplama malzemelerine tutması sonrasında küçük çapta alev oluştu.Bu esnada çatıdaki dumanı gören çevre sakinleri duyarlılık göstererek 112 ihbar hattını arayarak yardım istedi.Kısa süre içinde olayın yaşandığı okul bölgesine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi gönderildi.Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi öncesinde derste bulunan öğrenciler okul idarecileri tarafından bir tatbikat edası ile tahliye edildi.

İtfaiye ekibinin çatıda yaptığı müdahale sonrasında yangının büyümeden kısa sürede kontrol altına alındığı öğrenildi.Okulda eğitim ve öğretim gören yaklaşık 200 kadar öğrenci okul bahçesinde toplatılarak bilgilendirme yapıldı.Okula yakın oturan çok sayıda aile ise korkulu gözlerle okula koştu.Okul müdürü Selim Doğan ise olay sonrası okul bahçesinde toplanan öğrencilere yaptığı konuşmada gösterilen hassasiyetten dolayı çevre sakinlerine teşekkür etti.

Doğan konuşmasında “çatıdaki tamirden dolayı,mebranlar ısıtılarak yapıştırıldığı için bir duman çıktı. Bu dumanı gören apartmandaki komşularımız sağ olsunlar itfaiyeye haber verdiler ve itfaiyede geldi.Yani bu bize küçük bir yangının e kadar ciddi olabileceğini gösteriyor.Sizde bu konularda hassas olun,gördüğünüzde 112’ye haber verin.Anlaştık mı?”diyerek öğrencileri tekrar sınıflarına derse aldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30