banner78
banner25

Genel Başkan Durmuş "Devlet memurları üvey evlat mı?"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Tarım Orman-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Şükrü Durmuş Edirne’de açıklamalarda bulundu.

Kamu çalışanlarının 51 lira olan yemek ücreti 4 lira arttırılarak 55 liraya yükseltilmesi konusunda açıklama yapan Şükrü Durmuş; Devlet memurlarının yiyecek yardımının günün koşulları düşünüldüğünde sefalet düzeyinde olduğunu ifade etti.

Kamu emekçilerinin her geçen gün yoksullaştığını belirten Durmuş, memurların evlerinden sefer tasıyla işyerlerine yemek getirmek durumunda olduğunu ifade etti.

Devlet memurlarına yiyecek yardımının günün koşullarına uygun olmadığını belirten Durmuş “şu anda 3,9 TL civarında bir yardım yapılmaktadır. O da kamu eğer yemekhane varsa bu yardım yapılmaktadır. Bugün saban itibariyle çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu açıklamada 3 Ekim’de Türk iş ile bir protokol imzaladıklarını, Türk İş’teki kamu işçilerinin ödenmekte olan 51 liralık katkı payını bugün itibariyle 15.10.2022’den geçerli olmak üzere 55 TL’ye çıkarttıklarını duyurmuştur. Ülkedeki enflasyonun yılbaşından bu yana yüzde 200’leri bulmasına rağmen kamu emekçilerine verilen zammın yüzde 44 düzeyinde kalması, emekçilerin bir kat daha yoksullaşmasına neden oldu. Öylesine bir sıkıntı yaşanıyor ki kamu emekçilerine yönelik bir günlük öğle yemeğini dahi çok gören bu uygulama giderek bardağı taşırdı”dedi.

Gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Uşak Tarım İl Müdürlüğü’nde gördüğü bir manzxarayı anlatan Genel Başkan Durmuş “Yemeği pişiren aşçı ve yardımcısı kamu görevlisi memur olmasına rağmen yemeğin yaklaşık 20 lira günlük katkı payı vermeyi kabul etmediklerini, karşılayamayacaklarını beyan ederek evlerinden sefer tasıyla kuruma yemek getirmeye başlamıştır. Yani yemeği pişiren memur o yemekten yiyemez duruma gelmiştir. Artık kamu görevlileri, mühendisler, öğretmenler hafta sonları amele pazarlarında ek iş aramak durumunda kalmıştır. Bu anlamıyla bugün işçilerin ücretinin düşüklüğünü dile getirip, yemek ücretinin düşüklüğünü dile getirip buna ek katkı verilmesi gerektiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına buradan sormak isteriz. Biz devlet memurları üvey evlat mı?” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30