banner78
banner25

Gegeoğlu "şiddet gören kadının partisi olmaz!

Edirne Kadın Dayanışması, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 87. Yılını kutlama etkinlikleri kapsamında bugün Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın eşi Esra Gürkan’ında katıldığı anıt önü programında ilk olarak çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımız okundu.İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Duygu Şener günün anlamını belirten konuşmasını yaptı.Şener konuşmasında “87 yıldır kadınlar seçiyor ama seçilemiyor”diyerek kadınların seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934 yılında çıkarılan kanunla yolunun açıldığını ve siyasetin kapılarının açıldığını belirtti.

Şener konuşmasında “Yıllardır şiddetin birçok türüne maruz kalan biz kadınlar, bugün 1934 yılında yasalaştırılan seçme ve seçilme hakkının farklı yöntemlerle engellendiği başka bir şiddet türü ile karşı karşıyayız. Meclis’te kadınlarımız yüzde 17,35 oranında temsil edilmekte bu ivme hızla geriye gitmektedir. Bu ivmenin hızla geriye gidişi kadınların başarısızlığı ile asla alakalı değildir. Erkek egemen yönetimlerin hazırladığı, erkek öncelikli yasalar değiştirilmeli ve her alanda kadına kendini ifade etme özgürlüğü tanınmalıdır. Aksi takdirde bu gerçeğin değişmesi mümkün değildir”dedi.

Edirne Kadın Dayanışması olarak hatıra fotoğrafı çektiren kadınların arasında Ak partililerin olmaması ise dikkat çekti. İl Genel Meclis üyeleri,Belediye Meclis üyeleri olmasına rağmen anıt önü programına davetli olmalarına rağmen katılmadıkları gözlenen kadınlar için yöneltilen soruya cevap veren CHP Kadın Kolları Genel Başkan yardımcısı ve Edirne Kadın Kolları il Başkanı Çiğdem Gegeoğlu “Aslında kadın dayanışması 2015 yılında Edirne Belediyesi tarafından kurulmuş bir platformdu.O dönemde bende belediye başkan yardımcısıydım. Biz o zaman Edirne'de kadın çalışması yapan siyasi parti,dernek hiçbir ayrım gözetmeksizin bir davet göndermiştik. Belki bazı arkadaşlarımız da hatırlıyordur. Zaten sayın vekilimiz il kadın kolları başkanı olduğu süreçte o da bizimle birlikte çelenk koymuştu. Aslında biz davet ediyoruz. WhatsApp grubumuz da AK Partili meclis üyeleri de var, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri de var. Bilemiyoruz neden katılmadıklarını. Çünkü hep anlatmaya çalıştığımız bir şey var! Şiddet gören kadının partisi yok. Yalnız bırakılan kadının partisi yok. Seçilmişlik temsiliyetli kadının partisi yok. Biz çok isterdik bugün bizimle birlikte olmalarını.Belki bir dahaki sefere sizin sorunuz vesile olur, hep birlikte oluruz inşallah”açıklamasında bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30