banner78
banner25

Gegeoğlu meclis adabını anlattı!

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Edirne İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, Belediye Meclisi'nde kendisine söz verilmediği iddiasıyla açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclisi Üyesi Nergiz İnce’yi eleştirdi.

İl Kadın Kollarından Tülay Gülşen Yürük ve Ayşe Çotuk, İlçe Kadın Kollarından Ulviye Koşan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Gegeoğlu, “5 Aralık dediğimiz şey meclis biterken hadi bende bir şey söyleyeyim diye yapılacak bir açıklama değil” dedi.

Gegeoğlu, “5 Aralık dediğimiz şey meclis biterken hadi bende bir şey söyleyeyim diye yapılacak bir açıklama değil. Biz il genel meclisinde Perşembe gününden 5 Aralık’ ile açıklamamızı geçtiğimiz hafta Perşembe günü programlayıp, hangi gün ve nasıl yapacağımızı programlamıştık ve konuştuk. Keşke kendileri de 5 Aralık’ı meclis biterken aklına gelmeseydi de önceden başkan vekiline olabilir, katip üyeleri olabilir, partinin grup sözcüsü ile olabilir. Bir söz talep etseydi ben çok eminim Selçuk Başkanımı da tanırsınız asla böyle bir şey yaşanmayacağını da ben çok iyi biliyorum.

Bir diğer taraftan bir kurumu eleştirirken birazcık bakmak lazım. Ben bir şey yakaladım, burada da söz hakkı vermediler, zaten geçtiğimiz hafta da bazı şeyler olmuş. Bende buradan bir şeyler söyleyeyim mantığı ile yapılan siyaseti biz kabul etmiyoruz.

Belediye başkanı meclis kapanırken bir dakika aklıma bir şey geldi deyip söz verilmedi diye ‘kadına uygulama böyle, samimiyetiniz’ böyle ifadeleri tutmaz” dedi.

CHP’li Gegeoğlu, Ak Partili İnce için, “Samimiyetsizlik ile suçladığınız partiye samimice siz cevap verseydiniz” ifadelerini kullandı.

Gegoğlu, “ Edirne’de Recep Gürkan’ın kadınlar ile ilgili neler yaptığını, bizlere ne kadar yol gösterdiğini ne kadar yardımcı olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Madem Nergiz Başkanım samimiyetten bahsetmiş. Ben çok merak ediyorum Nergis Başkan öldürülen kadınlar ile ilgili ne düşünüyor? 30 Kasım’da verilen önergeye kendi içinde bulunduğu siyasi partisi red ederken, kendisi kanun teklifinin samimiyetsiz olduğunu söylemiş. Peki o zaman biz samimiyetsizdik, sizin partiniz samimi olsaydı kabul etseydi. Biz de verdiğimiz oydan samimi miyiz değil miyiz ortaya çıkardı. Sizler samimi olup kabul etseydiniz. O gün siz de samimi olsaydınız zaten o gün bu yasa çıkmıştı. Bugün bunların hiçbirini konuşmuyorduk. Kadınların hem fermuar sistemi ile hem de yüzde 50 yüzde 50 dediğimizi kadınların seçilmişlik güvence alınmıştı kanunla. Samimiyetsizlik ile suçladığınız partiye samimice siz cevap verseydiniz” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30