banner78
banner25

Geçmiş "Vali Kırbıyık israfa asla izin vermeyecek!"

CHP’li Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş görevine yeni başlayan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile yeni dönemde daha güzel işlere imza atacaklarını ve bölgenin hak ettiği yatırımı alması için el birliği ile çalışacaklarını kaydetti.

Göreve geldiği günden buyana 3-4 defa kendisi ile görüştüğünü ve Edirne hakkında bilgi alış verişinde bulunduklarını söyleyen Mehmet Geçmiş; “yarım kalan işleri yeni valimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile devam ettireceğiz”dedi.

Göreve 1 ay önce başlayan Vali Kırbıyık’ın bölgeyi tanımaya çalıştığını,devletin kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanmaya yönelik tutumu olduğunu ve israfa asla izin vermeyeceği yönünde bir kişiliği olduğunu gördüğünü belirterek “önceki dönem Vali Ekrem Canalp ile 3,5 yıl birlikte görev yaptık. Doğrusu yanlışı bir çok vizyon proje, yereldeki çalışmalarımızla ilgili 9 ilçenin her alanına dokunduk. Birçok işi birlikte yaptık. Bununla birlikte yarım kalan işleri yeni valimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile devam ettireceğiz. Valimiz daha yeni olduğu için bölgeyi tanımaya çalışıyor. 3-4 defa birlikte görüştük. İl özel idaresinde ve kırsal alandaki sorunları kendisine ilettim. Sorunlara çok olumlu yaklaştı. Burada dikkatimi çeken devlet kaynaklarını kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanılmasından yana olduğunu, israfa asla izin vermeyeceğini ama Edirne’nin önemli sorunlarını da öncelikli sorunları olarak sıralamaya koyarak, hep birlikte il genel meclisinin alacağı kararlarla birlikte, sorunların çözümü için kendisi bize ilettiler. Valimiz bize çok olumlu pozitif bir enerji yarattı. Bir devlet adamı mantığı ile bilgi birikimi yüksek, şu an şehrimizi tanımaya çalışıyor”diyerek önceki yapılan işlerin tamamını gözden geçirdiğini ve öncelikli yapılması gerekenleri sıralama dahilinde yapacaklarını kaydetti.

Vali Kırbıyık ile İl Genel Meclisinin uyum içerisinde çalışacaklarını ve yeni programların hazırlığı içinde olduklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş “Doğru, uyumlu bir çalışma yapacağımızın inancını bize aksettirdi kendisi. Valimizle yeni programlar hazırlama içindeyiz. Bütçe dönemine gidiyoruz. Kasım ayında çok ciddi kırsal alandaki yatırımlarımızla ilgili bütçe yapacağımıza inanıyoruz. Edirne tanınıyor ama en güzel sahilin Saros körfezinin Türkiye’de tanınırlılığının olmadığını söyledi. Çarpık yapılaşmanın önüne geçmeliyiz, sahillerde daha düzgün insanların tatil yapabileceği alanları yaratmamız gerektiğini ifade etti. Bununla ilgili geçen hafta Saros körfezinde inceleme yaptı. Eksikleri tespit etti. İlerleyen günlerde de Saros körfeziyle ilgili çalışmaları da halkımızın hizmetine sunma gayreti içinde olacağız” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30