banner137
banner25

Gazetecilerin haberi ile sesi duyuldu!

Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaşayan ve kilolarından dolayı hareket edemeyen 65 yaşındaki Gülten Güleken ile ilgili yapılan harelerden sonra ilgili kurumlar devreye girerek yardım etmeye başladı.

Geçirdiği ameliyat sonrasında aldığı ilaçların etkisi ile kilo alan ve hareketleri kısıtlanan 150 kilogram ağırlığındaki Güleken kendisine uzanan yardım eli sonrasında yürüteç ve tekerlekli sandalyesine kavuştu.Yerinden hareket edemediği için sandalye ve yürütecine tutunamayan Güleken sağlık ekiplerinin kontrolü sonrasında uygulanacak program dahilinde evde bakım hizmeti alacak.Maddi zorlukları bulunan ve tek istediği ayağa kalkmak ve dışarı kapı önüne çıkabilmek 65 yaşındaki Güleken için gazeteciler devreye girerek yaptıkları haberle destek olmaya çalışıyorlar.

İlgili kurumların desteği sonrasında Edirne Belediyesi de tek göz odalı evini saran rutubeti yok etmek için gerekli desteği sağlayacak.Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sağlanacak destek ile yalıtım sıkıntısına bağlı rutubetin giderileceği ifade edildi.Bugün gazetecilerle bir araya gelen Güleken “yardım olarak tekerlekli sandalye ve yürüteç geldi. Yürüteç’i kullanamıyorum belden aşağım zaten öldü. Evimiz halini görüyorsunuz tuvalet ve banyo istiyorum. Fondan geldiler 30 bin TL tutar dediler. O güç ben de yok. 300 TL para kalıyor onu da bakkala veriyorum. 1 TL varsa sizin günahınız benim olsun. Elimde 5 kuruş para yok. Kredi kartına kesiliyor o para gidiyor. Yağmur suyundan dolayı evim rutubet oluyor. Ben yardım istiyorum ve maaş istiyorum. Bakım parası. Sağlık Müdürlüğünden doktorlar geldi, bacaklarıma fizik tedavi yapacaklar. Dün geldiler gösterdiler ama ağrıdan ve acıdan bağırıyorum. Bulaşık yıkayıp evi temizleyemiyorum ağrıdan duramıyorum. Bütün işleri eşim yapıyor ben bir şey yapamıyorum. Düzelirsem çok sevinirim. Kapımın önüne çıkıp hava alsam bana yetecek”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30