banner78
banner25

Gaytancıoğlu"sahiller halkındır,yandaş vakıfların değil!"
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de torba kanun görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Saros Körfezindeki sahillerin ve kamuya ait tesislerin yandaş vakıflara kiralanmasını gündeme getirdi. Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Halkın olan halkın kalmalı, yandaş vakıfların değil” dedi.
Torba Kanunla getirilen düzenlemelere değinen Doç. Dr. Gaytancıoğlu 2022 yılında kur korumalı mevduatla yaklaşık 190 milyar ödeme yapıldığını oysa 1,5 milyon ÇKS’li çiftçilere verilen desteklerin 30 milyarı biraz geçtiğini hatırlattı.
Maske cezalarının affedilmesi, öğrenci borçlarının faizinin silinmesi gibi olumlu düzenlemelerin Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde olduğunu ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Biz söyledik, defalarca gündeme getirdik, siz yapıyorsunuz. Yapmasaydınız zaten seçimden sonra hemen iktidarımızın ilk işi olarak bunları yapacaktık. Halkımıza söz vermiştik.” Şeklinde konuştu.
Konuşmasının büyük bölümünde Saros Körfezindeki tesis ve sahillerin yandaş vakıflara kiralanmasına değinen Doç. Dr. Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Çevre Bakanlığı ne yapıyor? Benim bölgem olan Saros Körfezi'ndeki kıyıları, sahilleri, orman tesislerini ne yaptı? Ranta açtı.
Saros Körfezi'nin en güzel sahillerinden biri Gökçetepe. Gökçetepe'de bir orman kampı var, birçoğunuz gittiniz, geliyorsunuz, niye? Tatile; sizin oğlanlar da var, AKP'li gençler de tesadüfen orada, kamptalar. Bakanlar geldiklerinde buraları ziyaret ediyorlar, kamp yapıyorlar. Kime ait? TÜRGEV'e ait. Saros Körfezi'nin en güzel sahillerinden bir tanesi vakıftaki DSİ kampı, terk edilmiş bir vaziyette. Neden onu halka açmıyorsunuz?
Bir diğer kamp Köy Hizmetleri kampı, orman kampı; geçenlerde gittim, terk edilmiş. Benim küçüklüğüm orada geçti; denize girerdik, piknik yapardık, aileleriyle birlikte kimse para vermeden denize girerdi ama burasını da duyduk ki TÜGVA'ya kiralamışsınız. Soruyoruz, soru önergelerimize cevap alamıyoruz ama şifahi olarak söylediniz: 7+13 yani 20 yıllığına kiralamışsınız.
Danışment'te de orman kampı var. Burasını da kiraya verdiniz; giriş-çıkış, konaklama, park etme, hepsi ücretli; hizmet sıfır, ücretler çok yüksek.
Belediye seçimlerinden sonra birçok kaynağı kesilen TÜGVA, bu kez bakanlıklar eliyle besleniyor; besliyorsunuz. Halkın olanı yandaşlarınıza devrediyorsunuz.
TÜGVA kim? Vakıf, aslında vakıf görünümünde bir aile şirketi, yapacağınız bağışların ihale olarak size döneceği yararsız bir kuruluş.
Bu devrettikleriniz, hepsi halkın malı. Halk kendisinin olanı tekrar geri alacak, kendi cebinizden ne verirseniz verin ama kamunun malını yandaşlarınıza veremezsiniz. Her işiniz yağma, her yolunuz yandaşlara çıkıyor.
Yayla Sahili'ni de "MUÇEV" denilen bir vakfa kiraladınız, sonra "EÇEV" denilen Edirne Çevre Vakfına kiralandı. Yirmi sene önce süper bir kumsalı vardı Yayla Sahili'nin ama şimdi berbat bir düzeyde, "7 tane dalgakıran yapın." diye yıllarca söylüyoruz, hâlâ projesi onaylanmasına rağmen yapmadınız.
En büyük tahribatı da Sazlıdere Sahili'ne yaptınız. FSRU Limanı'nı halka, bilirkişilere, yargıya, hukuka rağmen 10 bin ağaç keserek yaptınız, 35 kilometre limana boru götürdünüz. Ne için? Katar'ın gazını satmak için.”
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30