banner78
banner25

Gaytancıoğlu "öğretmenlik meslek yasası tam anlamıyla bir fiyasko"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, öğretmenlik meslek yasasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geleceğini açıkladı. Gaytancıoğlu, “öğretmenlerin hiçbir derdini çözemeyecek, tam anlamıyla bir fiyasko” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada öğretmenlik meslek yasasının yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geleceğini söyledi.
Gaytancıoğlu, “Bu hafta TBMM bir aradan sonra açılıyor. Yarın Türkiye'nin gündemine öğretmenlik meslek yasası gelecek. Tam anlamıyla bir fiyasko. Öğretmenlerin hiçbir derdini çözmeyecek. Biz öğretmenlerin ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen, atanamayan öğretmen gibi sınıflara ayrılmasını istemiyoruz. Bakın geçtiğimiz hafta bir öğretmenimiz intihar etti. Şu anda 600 bine yakın öğretmen maalesef atanamamış durumda. Sınıflarımız boş, 17 bin köy okulu kapanmış durumda. Köylerimiz boşalıyor, kırsal boşalıyor. Bu yasa, öğretmen sendikalarına danışılmadan, sivil toplum kuruşlarıyla tartışılmadan çıkarılmak istenen, kısaca içinde öğretmen olmayan bir yasa. Biz burada gerekli muhalefeti yapacağız. Bu yasa öğretmenleri de kategorize ediyor; uzman öğretmen, başöğretmen. Bizim bir tane başöğretmenimiz var o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Tabii ki öğretmenlere unvanlar verilebilir ama bunlar aslını yaşatarak yapılabilir” dedi.
 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30