banner137
banner25

Gaytancıoğlu mülteciler güvenlik sorunu oluşturmaya başladı!

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu AKP’nin yanlış ve zararlı mülteci politikaları nedeniyle başta İpsala olmak üzere sınıra yakın yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu söyledi.

Düzensiz göçmenlerin sınır kenti Edirne’de büyük sıkıntı yarattığını ve güvenlik sorunu oluşturmaya başladığını ifade eden Doç. Dr. Gaytancıoğlu “Geçen yıl ‘kapıları açtık isteyen Avrupa’ya geçsin’ diyenler bugün sınıra yığılan, buralarda yaşayan vatandaşlarımızda ciddi tedirginlik yaratan göçmenler konusunda çare bulsunlar. AKP herhangi bir konuda olduğu gibi bu konuda da çare üretemez çünkü sorunun ta kendisidir” dedi.

CHP olarak AKP’nin Suriye politikası konusunda baştan beri uyardıklarını, geçen yıl Avrupa’ya mülteciler yoluyla parmak sallamanın sonuç vermeyeceğini belirttiklerini hatırlatan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Baştan sona yanlış bir Suriye politikası neticesinde ülkemiz 4 milyon Suriyeli ile doldu. Bu yetmedi, geçen yıl Avrupa Birliği’ne şantaj yapmak, biraz daha fazla para koparmak için sınır boylarını mültecilerle doldurdular. Her gün büyük sayılarda mültecinin sınırı geçtiğini söyleyip durdular. Sonra baktık ki sayılar doğru değil.

Bu mülteciler perişan bir halde sınır boylarında karşıya geçmeye çalışıyordu. Avrupa’dan gelen baskılarla açık olduğu söylenen sınırlar bir anda tekrar kapandı. O zaman da, şimdi de sınır boylarında yaşayan vatandaşlarımız, hiçbir şeyi olmayan bu insanlara karşı ellerinden gelen yardımı yaptılar. Ekmeklerini paylaştılar.Her zamanki gibi AKP’nin yanlışlarının bedelini vatandaşlarımız ödedi.

Aradan geçen bir yıllık zamana rağmen göçmen sorunu devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İpsala’da bir market güpegündüz soyulmaya çalışıldı. Meriç Nehri kıyısına sınır olan köylerimizde göçmenler tarlalara, bahçelere zarar veriyor. İnsanımızın bir yıllık emekleri heba oluyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm vatandaşlar evlerde iken, sokaklar düzensiz göçmenlerle dolmaya başladı.

Vatandaşımız tedirgin. Bu işte sorumluluğu olanların hatalarından dönmeleri, sorumluluklarını yerine getirip, sorunu çözmeleri gerekir. “Şahsım Hükümeti”nin ülkemizi yolgeçen hanına çevirmesi kabul edilemez.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30