banner137
banner25

Fırıncılar zarar ettiklerini iddia etti!

Edirneli fırıncılar ile üyesi oldukları Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında yaşanan zam talebi krizi giderek büyüyor.Artan girdi maliyetleri karşısında 2 yıldır verdikleri zam talebi dilekçelerine cevap alamadıklarına ve bu yüzden ekmeği zararına sattıklarını söyleyen Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Cambaz Türkiye’de bilir kişi tarafından hazırlanan rapora göre 200 gram ekmeğin satış fiyatının 2 lira 70 kuruş olduğunu, maliyeti 2 lira 70 kuruş olan ekmeği kendilerinin 1.5 liradan nasıl satacakları sorusuna cevap aradıklarını söyledi.

Edirne’de faaliyet gösteren 54 fırıncıdan 34’ünün Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına diğer 14 üyenin ise Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlı olduğunu belirten Cambaz; oda tarafından 19 üyeye ceza kesildiğini ve bu yüzden bazı fırıncıların ticari faaliyetlerinin sıkıntıya girdiğini söyledi.

Edirne’de şu anda Esnaf Odasına kayıtlı fırıncılar tarafından 200 gram ekmeğin onaylanan satış fiyatı 2 TL.

Edirne’de bir fırında açıklama yapan Cambaz “Şu anda biz kardan zarar etmiyoruz. Direk zarar ediyoruz. Halkımızı mağdur etmemek, halkın ekmeğe ulaşmasını sağlamak için mücadele ediyoruz. Ülkemizin yaşadığı şu zor günlerde, halkımızın yanında olarak kazanç hesabı yapmadan üretim yapıyor ve fakirin fukaranın karnını doyurabilmesi için mücadele ediyoruz”dedi ve “bir kilo un 8 lirayken, bizden bir kilo ekmeğin 7 liraya satılması isteniyor”diyerek bunu gerçekleştirmelerinin imkansız olduğunu kaydetti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının kendilerini batırmak istediğini belirten Cambaz; “ticaret ve sanayi odamızın fırıncıyı batırmak gibi bir isteği var. Şu anda Esnaf Odaları’nın tarifesine uyduğumuz için ETSO bize dilekçe göndererek, ekmeği kendi verdikleri tarifeden satmazı istiyor. İki yıldır zam talebimize cevap bile vermeyen ETSO yönetiminin bu baskısına bir anlam veremiyoruz.Unu 140 liradan alırken ekmeği 2 liradan satıyorduk. Bugün un 314 lira. Biz hala üretime devam etmek için mücadele veriyoruz. Devletimizin bu konudaki çabalarını görüyoruz ve devletimize olan güvenimiz ve umudumuz hala devam etmektedir. Ama bizimde dayanma gücümüz, depomuzdaki un kadardır. Unumuz bittiğinde ne yapacağımızı bilmiyoruz”dedi.

Öte yandan açıklamanın yapıldığı fırında alış veriş yapan vatandaşlar ise ekmeğe yapılmak istenen zammın haklı olduğunu,girdi maliyetlerinin yüksekliğine bağlı olarak satış fiyatının artabileceğini savundular.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30