banner137
banner25

Fındıklı; " Zıpkınkurt'un fikri desteklenmeli!"

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı yaşanan pandemi sürecinden esnafın olumsuz etkilendiğini belirterek bir an önce alternatif fikirlerin hayata geçirilmesi ve can çekişen esnafın derdine çözüm üretilmesini istedi.

Fındıklı; yayımladığı bilgilendirme mesajında geçtiğimiz günlerde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıkınkurt’un ortaya attığı fikrin önemli olduğunu ve Edirne esnafının tek çıkış noktası olan Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerin kente gelmesini sağlamak olduğunu ifade ederek “COVID-19 küresel bir salgına dönüşerek toplumsal hayatın birçok alanını derinden sarsan zorlu bir süreç oldu. COVID-19’un en büyük tehdidi insan sağlığına yönelik olsa da bu tehdit sağlık alanıyla sınırlı kalmadı Dünya ekonomisini de altüst etti”dedi.

COVID-19’un bir çok esnaf olumsuz etkilediğini ve işlerini aksattığını belirten Fındıklı “bu süreçte; esnafın destek olarak aldığı kredilerin de ödeme zamanı geldi . Kira ve diğer ödemeler arka arkaya gelince insan psikolojisi ve aile ilişkileri de süreçten olumsuz etkilendi.Dünyada Covid-19 salgınından korunmak amacıyla ulaştırma, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarında çeşitli tedbirler alıp seyahatler kısıtlanmıştır. Bu tedbirlerin maliyeti turizmi de etkileyip yerli ve yabancı turistlerin gelişini ve günlük ziyaretlerini de durdurma noktasına getirmiştir.Edirne’ deki ekonomi büyük ölçüde Bulgaristan ve Yunanistan’ dan gelen turistlere bağlıdır. PCR testi zorunluluğu nedeniyle, Bulgaristan’daki test ücretinin 450 lira olduğu, bizim Türk tarafında 250 lira civarında bir rakam olduğu ve bu rakamların gelen turistlere yüksek gelmesi sebebi ile Edirne’ye Bulgaristan ve Yunanistan’ dan turistler gelememektedir.Edirne esnafımız ,özellikle en çok turistin ziyaret ettiği Bedesten, Alipaşa ve Arasta çarşılarında ki esnafımızda bu durumdan olumsuz etkilenmektedir”diyerek Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası başkanı Recep Zıpkınkurt’un fikrinin desteklenmesi gerektiğini savundu. Edirne’ye gelen turistlere PCR testi yapılabileceğini ve 10 dakikada sonuç alınabileceği fikrinin Edirne esnafına ve Bulgaristan’dan gelecek olan turistlere kaktkı ağlayacağını düşünerek “Bu kitlerin biz de de kullanılma imkanı doğarsa Edirne’nin ekonomisini turistlerin gelmesiyle toparlayabiliriz diye düşünüyorum”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30