banner78
banner25

Fındıklı yeniden başkan!

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın gerçekleştirilen genel kurulunda yapılan seçimde; iki aday yarıştı.

500 civarında üyesi bulunan oda seçimlerinde yarışan her iki aday sandıktan 279 oy çıktı.Seçim sonuçlarına göre mevcut başkan Hakan Fındıklı oyların 168’ini alarak yeniden başkan seçildi.

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulu, bugün birlik binasında gerçekleştirildi. Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne’deki oda ve derneklerin temsilcileri ile üyelerin katılım gösterdiği genel kurulun divan başkanlığını Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz yaptı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurul; denetim ve faaliyet raporlarının sunulması ve oylanması sonrasında konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Adaylık konuşması yapan Murat Çakal, huzur haklarının çok yüksek olduğunu ve seçilmeleri halinde daha düşük bir miktar belirleyeceklerini ifade etti.

Çakal, “Ben ve arkadaşlarım; değişimden, gelişimden ve yenilikten yanayız. Biz koltuktan güç almak için değil, koltuğa güç vermek için aday olduk. Bu seçimde en doğru kararı, esnaf ve sanatkarlarımız verecek. Ben ve arkadaşlarım, oda üyelerimiz için bazı çalışmalar yaptık. Bankalar, firmalar ve yerel marketlerle oda üyelerimizin menfaatleri için yaptığımız görüşmeler var. Seçildiğimiz takdirde gerekli protokolleri hazırlayıp, esnaf ve sanatkarlarımızın hizmetine sunacağız. Odamızın gelirlerini, giderlerini, bilançolarını dinlediniz. Odamızın önünü açmak için mevcut yönetim ve denetim kurulu üyelerinin geçmiş dönemden alacaklı oldukları huzur haklarını odamıza bağış yapmayı teklif ediyorum. Gelirler giderleri karşılamıyor. Geçirilen huzur hakları çok yüksek. Sanatkar arkadaşlarımızın dikiş makineleri ne oldu diye soranlar var. Burada söz alıp sormalarını istiyorum. Paranın nereye gittiğini soran arkadaşlarım, konuşacağınız yer genel kurul. Dışarıda dedikodu yaparak hiçbir şeyi çözemeyiz. Huzur hakları çok yüksek. Seçildiğimiz takdirde; yönetim ve denetim kurulunda bulunan arkadaşlarımız için daha düşük bir huzur hakkı belirleyip onu alacağız.” dedi.

Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, Murat Çakal’ın huzur hakkı eleştirilerine, “Kendisi 12 yıldır yönetim kurulu üyesiydi. Bu söylediklerini yapmak istese biz ona fırsat verirdik.” sözleriyle cevap verdi.

Fındıklı, “Murat arkadaşımıza cevap vermek istemiyorum ama kendisi de 12 yıldır bizimle beraber yönetim kurulu üyesiydi. Bu söylediklerini 12 yıldır yapmak isteseydi; biz ona fırsat verirdik. Biz işimize bakıyoruz, biz yolumuza bakıyoruz. 12 yıl önce bu odayı hangi şartlarda, hangi borçlarla aldığımız ortada; getirdiğimiz nokta ortada.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve mevcut Başkan Hakan Fındıklı ile Murat Çakal’ın yarıştığı seçimde; 168 oy alan Hakan Fındıklı güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Murat Çakal ise 111 oy aldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30